Ροή Τοπικά

Η αγωνιζόμενη ειλικρινής ψυχή λαχταρά έστω και το Αντίδωρο

Πλησιάζουμε κατανυκτικά και παρακλητικά στην Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο καθένας μας με τον ξεχωριστό αγώνα ενάντια προς τις αμαρτίες του, με τον πόνο και την θλίψη των αστοχιών μας να μας βαραίνει και να προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο που θα οδηγηθούμε προς την μετάνοια της εξομολογήσεως.

Πολλοί ψάχνουμε να βρούμε την δύναμη να παρακινήσουμε τον εαυτό μας να προσέλθει προς το Ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως μα δυστυχώς πέφτουμε στην δειλία της αναγνωρίσεως του βάρους αυτών που έχουμε πράξει από τον εγωισμό μας, πέφτουμε στην παγίδα του διαβόλου ότι άλλοι έχουν κάνει χειρότερα και εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι σημαντικό ώστε να φοβόμαστε.

Πολλοί θα πλησιάσουν πέφτοντας θύματα σε αυτές τις σκέψεις αναξίως στο Άγιον Ποτήριο και θα βάλουν στην σκέψη τους ότι καλώς εποίησαν και δεν θα νιώσουν την παραμικρή ενοχή πως αυτό που έκαναν είναι ατιμία έναντι του εαυτού τους και του Εσταυρωμένου Χριστού.

Υπάρχουν όμως και ορισμένοι που σκέφτονται ότι είναι ανάξιοι αυτοί να προσέλθουν αλλά κάνουν τον αγώνα τον καλόν με νηστεία, με εξομολόγηση, με εγκράτεια και φόβο Θεού για να προσέλθουν και να λάβουν ως αμοιβή στην Εορτή της Παναγίας το αντίδωρο που θα μοιραστεί εκείνη την ημέρα.

Τους φθάνει προς στιγμήν γνωρίζοντας την θέση τους την πνευματική έστω και το αντίδωρο να το λάβουν με όση αξία τους δίνει αυτός ο αγώνας που κάνουν, ποθούν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού αλλά δεν θέλουν να το λάβουν ανάξια προς τέρψη των οφθαλμών των άλλων πιστών αλλά προς όφελος και επιβεβαίωση ότι τώρα η ανάξια θέση μου είναι ολίγον καθαρή και θέλει να δεχτεί τον Υιό της Παρθένου τον Σωτήρα και Θεό μου.

Είπε ένας πιστός στην εξομολόγηση του:

Κάνω τον αγώνα μου ξέροντας ότι δεν είμαι άξιος να κοινωνήσω αλλά θέλω να κάνω αυτή την νηστεία, αυτήν την ευλογημένη πορεία, αυτή την εγκράτεια, την αποφυγή λαθών ώστε να έλθω και να πάρω το Αντίδωρο της Εορτής της Παναγίας μας.

Τι ωραίο πράγμα να το ακούς αυτό από ένα Χριστιανό σε γεμίζει χαρά αλλά και προβληματισμό για τον δικό σου εαυτό…. Εγώ πορεύομαι επάξια για να προσέλθω στο Άγιο Ποτήριο;

Ένας άνθρωπος ανεξομολόγητος πλησιάζει χωρίς φόβο Θεού, χωρίς πίστη και αγάπη το Άγιον Ποτήριο και ένας ανάξιος αγωνιστής πλησιάζει με φόβο Θεού, πίστεως και αγάπης το αντίδωρο της Εορτής.

Πάντα να προσέρχεσαι έτοιμος προς το Ποτήριο και όχι ανάξια, αυτός είναι ο αγώνας σου, Αυτός είναι η Σωτηρία σου, μέσω αυτού του αγώνα θα συνδεθείς με τον Κύριο Ιησού Χριστόν αν πάλι δεν το έχεις καταφέρει έλα το αντίδωρο του Χριστού σε περιμένει και ο Κύριος θα σου πει :

“Μπράβο παιδί μου συνέχισε να διορθώνεις τα κομμάτια της ψυχής, Εγώ είμαι μαζί σου να σου δίνω δύναμη να μπορέσεις να σπάσεις τα δεσμά σου και να έλθεις στην αγκαλιά Μου”.

-. Ο Ανάξιος –

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης