Τοπικά

Η βάφτιση της μικρής κόρης του Μικέλη Χατζηγάκη (φωτό)

Την μικρή τους κόρη, Ελισάβετ, βάφτισαν πριν λίγες μέρες ο Μικέλης Χατζηγάκης και η σύζυγός του Αγγελική Παπαντωνίου.

Η βάφτιση πραγματοποιήθηκε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο στον Ι.Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου στο Κεφαλάρι, εντός της οικίας της οικογένειας της Αγγελικής στην Κηφισιά και ακολούθησε μια μίνι δεξίωση.

Λόγω της πολυετούς παραμονής του ζευγαριού στο εξωτερικό αρκετοί από τους καλεσμένους ήταν ξένοι. Μάλιστα, ένας από τους νονούς της μικρής Ελισάβετ, είναι Αμερικανός – καλός φίλος του Μικέλη από την εποχή που σπούδαζαν μαζί στην Βοστώνη, και ο οποίος σήμερα είναι Λέκτορας Αμερικανικής Πολιτικής στο πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ. Οι καλεσμένοι, στενοί φίλοι και συγγενείς, έδωσαν σε συνδυασμό με το οικογενειακό περιβάλλον του σπιτιού μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, ενώ λόγω της κοινωνικής θέσης της οικογένειας Παπαντωνίου, το παρών έδωσαν εκλεκτά μέλη της Αθηναϊκής κοινωνίας.

Προ ημερών Αθηναϊκή εφημερίδα (η Espresso) φιλοξένησε ολοσέλιδο αφιέρωμα στο ζευγάρι και στη βάφτιση της μικρής Ελισάβετ.  Όπως γράφε χαρακτηριστικά  «το νεαρό ζευγάρι μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Βοστώνης και …. Τρικάλων καθώς ο Μικέλης έχει ήδη λάβει την απόφαση να είναι υποψήφιος βουλευτής στα Τρίκαλα με την Νέα Δημοκρατία».

Ο Μικέλης και η Αγγελική έχουν επιλέξει ως πρώτη τους προτεραιότητα την σωστή αγωγή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους και από τα πρώτα πράγματα που έκαναν ήταν να ακολουθήσουν την Μοντεσσοριανή  εκπαίδευση, η οποία δίνει έμφαση στο σεβασμό και στην ανεξαρτησία του παιδιού (έχουν ήδη και την μεγαλύτερη, Αννίκα, 2,5 ετών). Το ζευγάρι ζει ένα λιτό τρόπο ζωής και μοιράζεται τις ευθύνες της οικογένειας.

Η Αθηναϊκή εφημερίδα κάνει και ειδική μνεία και στην ιστορία της οικογένειας Χατζηγάκη γράφοντας χαρακτηριστικά πως: «Η οικογένεια Χατζηγάκη είναι μια από τα παλιότερα πολιτικά τζάκια της Ελλάδας και ο Μικέλης προετοιμάζεται να συνεχίσει την παράδοση 140 ετών και να κατεβεί υποψήφιος βουλευτής στο νομό Τρικάλων στις επόμενες εκλογές».

 

Ο Μικέλης Χατζηγάκης, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη στο βιογραφικό του διακεκριμένες σπουδές και σημαντική επαγγελματική εμπειρία. Σπούδασε οικονομικά στο London School of Economics, διπλωματία και διεθνή οικονομικά στην σχολή Φλέτσερ του Ταφτς της Βοστώνης, και σήμερα κάνει το μεταπτυχιακό του στην Δημόσια Διοίκηση στο Χάρβαρντ. Επίσης, έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, αρχικά ως οικονομικός σύμβουλος στην Boston Consulting Group (BCG) και στην συνέχεια ως ανώτερο στέλεχος στα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια στην Alpha Bank. Τον τελευταίο χρόνο συμμετέχει ενεργά στη Νέα Δημοκρατία ως εμπειρογνώμονας  στο κυβερνητικό πρόγραμμα στον τομέα των κόκκινων δανείων και της προσέλκυσης επενδύσεων.

Η σύζυγος του Μικέλη, Αγγελική, είναι ψυχολόγος και καθηγήτρια πιλάτες. Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Η Αγγελική, η οποία εργάζεται ως σύμβουλος ψυχολογίας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης