Ροή Τοπικά

Η διαδικασία εκλογής νέου Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη της επαρχίας Καλαμπάκας, την ερχόμενη Παρασκευή.

Οι εργασίες της Συνόδου θα αρχίσουν στις 9 π.μ. στο Συνοδικό Μέγαρο στη Μονή Πετράκη, στην Αθήνα. Με την έναρξή τους οι Αρχιερείς θα ψηφίσουν για το σχηματισμό του «Τριπρόσωπου» των τριών δηλαδή κληρικών που θα διεκδικήσουν τη Μητρόπολη. Αμέσως μετά το σχηματισμό του θα ακολουθήσει δεύτερη ψηφοφορία. Ο πλειοψηφών θα εκλεγεί νέος Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων. Η εκλογή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 10.30 π.μ..

Ακολούθως η Ιεραρχία θα εκλέξει και Μητροπολίτη Φιλίππων (Καβάλας) και θα ασχοληθεί έπειτα με τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Γύρω στη 1 μ.μ. οι νέοι Μητροπολίτες θα δώσουν το μικρό μήνυμα. Αμέσως μετά θα μεταβούν στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου και θα δοθεί και το Μεγάλο Μήνυμα. Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 2-2.30 μ.μ.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο, εφόσον δεν είναι ήδη Επίσκοπος αυτός (σ.σ. που κατά πάσα βεβαιότητα δε θα είναι) θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης