Τοπικά

Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Αιμιλιανού Κλάντζου

Το πρωί της Κυριακής της Τυρινής έλαβε τον δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης ο πατέρας Αιμιλιανός Κλάντζος.

Η Θεία Λειτουργία και η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του νεαρού Τρικαλινού τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος, όπου και διακονεί από τριετίας, υπό του Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου, συμμετοχή δε  Ιερέων και Μετεωριτών πατέρων.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr  μετά την είσοδο των Τιμίων Δώρων, κατά την κρατούσα εκκλησιαστική τάξη, αρχικώς οι διάκοινοι και εν συνεχεία οι Πρεσβύτεροι προσέφεραν προς τον Επίσκοπο, τον υποψήφιο προς Χειροτονία π. Αιμιλιανό Κλάντζο, ο οποίος στο μεστό του λόγο αναφέρθηκε στα όσα έζησε κοντά στον κ. Θεόκλητο  τα τελευταία χρόνια και όσα έμαθε κοντά του για τη ζωή της Εκκλησίας. Ευχαρίστησε τον άγιο Σταγών, αλλά και τους συλλειτουργούντες πατέρες και τον λαό του Θεού, ζητώντας τους να προσεύχονται για αυτόν, τώρα που εισέρχεται στη χαρά του Κυρίου του με το δεύτερο βαθμό Ιεροσύνης.

Ο κ. Θεόκλητος τόνισε πως αυτή είναι ίσως η σημαντικότερη μέρα της ζωής του πατρός Αιμιλιανού Κλάντζου και τον προέτρεψε να συνεχίζει πλήρης Πνεύματος Αγίου να εκπληρώνει την ιερατική του διακονία εν ταπεινώσι και να εργάζεται αρμονικώς μετά του λαού προς δόξαν Θεού.

Ο πατέρας Αιμιλιανός διένειμε το αντίδωρο με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, δεχόμενος τις ευχές του Χριστεπώνυμου πλήθους. Αναμένεται να τοποθετηθεί σε Ενοριακό Ναό της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

(φωτογραφίες Δημήτρης Καραγιάννης)

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης