Ροή Τοπικά

Η εκδρομή των Ηπειρωτών των Τρικάλων

Μια ευχάριστη παρέα, μέσα σ’ ένα κατάμεστο λεωφορείο, ταξιδεύει χαράματα της Κυριακής προς τη βόρεια Ελλάδα. Ένα δροσερό φθινοπωρινό αεράκι κάνει την αναπνοή μας καθαρή. Ο ήλιος σιγά σιγά άρχισε να απλώνει τις ακτίνες του παντού και η διάθεσή μας ξυπνάει.
Η πρώτη στάση, για τον πρωινό μας καφέ, έγινε στον Κορινό της Πιερίας. Το πέρασμα από τα τούνελ, τα γραφικά χωριά, τις πόλεις, τις λίμνες, τις δαντελωτές παραλίες, πλημμυρίζουν την ψυχή μας χαρά και θαυμασμό. Φτάνοντας στον πρώτο μας προορισμό, στην Αλιστράτη Σερρών, συνειδητοποιούμε πως κάπου εκεί στο λόφο, βρίσκεται καλά φυλαγμένο, ένα τεράστιο εντυπωσιακό σπήλαιο. Ένα δημιούργημα της φύσης, που μόνο δέος σου προκαλεί.
Συνοδευόμενοι από τον ξεναγό, εισήλθαμε στο σπήλαιο. Η διακόσμησή του πλούσια. Οι σταλακτίτες και σταλαγμίτες, σε διάφορους χρωματισμούς και σπάνιους εκκεντρίτες. Η επίσκεψη είχε διάρκεια μιας ώρας. Όλοι ενθουσιασμένοι από το μοναδικό αυτό στοιχείο της φύσης, κατευθυνθήκαμε προς την ταβέρνα, μέσα σε καταπράσινο τοπίο, για το μεσημεριανό μας γεύμα. Ακολούθησε χορός με πολύ κέφι.
Ο δεύτερος προορισμός ήταν το ιερό βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας, όπου εκεί ο Απόστολος Παύλος, βάπτισε την πρώτη ευρωπαία χριστιανή, τη Λυδία και την οικογένειά της. Το ιερό βαπτιστήριο ήταν τυλιγμένο μέσα στη σιωπή του. Ρίγη συγκίνησης κατέλαβαν την ψυχή μας. Τα νερά του ποταμού, που βαπτίστηκαν οι πρώτοι χριστιανοί, κυλούσαν ορμητικά. Η μνήμη μας κινήθηκε στην ιστορία.
Σε πολύ μικρή απόσταση, στους πρόποδες του λόφου της Ακροπόλεως, επισκεφθήκαμε το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, όπου εκεί βρίσκεται και η φυλακή του Αποστόλου Παύλου.
Στη συνέχεια φτάσαμε στην όμορφη πόλη της Καβάλας. Θαυμάσαμε τα αξιοθέατα, όπως το κάστρο, το τέμενος του Ιμπραήμ πασά, τις καμάρες που είναι το υδραγωγείο της Καβάλας, το οποίο χτίστηκε το 1520, από το Μέγα Βεζύρη Ιμπραήμ πασά.
Κατά την επιστροφή μας, όλη αυτή η πολύωρη διαδρομή, συνοδεύτηκε από κέφι, ζωντάνια, χαμόγελα, μουσική και χορό. Σε κάθε μας πέρασμα, η φύση φρόντιζε να μας ανταμείβει με τα φθινοπωρινά της χρώματα.
Μια άλλη επιτυχημένη εκδρομή, η οποία μας αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να απολαύσουμε τον φυσικό πλούτο, τα αξιοθέατα, αλλά πολύ περισσότερο να αφήσουμε τη σιωπή μας να περάσει για λίγο από τη σκέψη μας, σαν κινηματογραφική ταινία στο παρελθόν, που μένει ολόρθο στο πέρασμα των αιώνων και λάμπει στο στερέωμα της ιστορίας μας.
Ευχαριστώ όλους τους εκδρομείς, που μας χάρισαν μια ιδιαίτερα όμορφη Κυριακή. Ευχαριστώ το τουριστικό γραφείο Μeteora Tours και τον οδηγό Δημήτρη Πολυγένη, για την άψογη συνεργασία. Ευχαριστώ την γραμματέα του συλλόγου κα. Αθηνά Οικονόμου και τον ταμία κ. Παναγιώτη Φλώρο, που συνέβαλαν αποτελεσματικά στην επιτυχία της εκδρομής.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων &
μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Νίκη Χύτα

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης