Τοπικά

Η Ελληνική Επανάσταση, κεντρικό θέμα στο 1ο Συνέδριο Καραγκούνηδων ν. Τρικάλων

Κάλεσμα στους τρικαλινούς, τις τρικαλινές και τους συλλόγους να παρακολουθήσουν το 1ο Συνέδριο Καραγκούνηδων ν. Τρικάλων, απηύθυναν οι διοργανωτές σε συνέντευξη Τύπου. Το πρωί της Τρίτης 31 Αυγούστου 2021 ο πρόεδρος της Ενωσης Καραγκούνηδων  κ. Αντ. Παπαμιχαήλ και η αντιδήμαρχος Τρικκαίων Εφη ΛΕβένη, πλαισιωμένοι από μέλη της Ενωσης και του συνεδρίου, αναφέρθηκαν από το Μουσείο Τσιτσάνη στη διήμερη διοργάνωση.

 

Ο κ. Παπαμιχαήλ τόνισε ότι το συνέδριο είναι αφιερωμένο στην Ελληνική Επανάσταση, με την αφορμή των 200 χρόνων από την κήρυξή της. Επεσήμανε ότι οι ανακοινώσεις που θα γίνουν από τους επιστήμονες, θα αφορούν σε ζητήματα της προεπαναστατικής περιόδου, αλλά και της συνέχισης των αγώνων στον κάμπο, καθώς και στον αγώνα των καραγκούνηδων ενάντια στους τσιφλικάδες. Σημείωσες ακόμη, ότι στόχος είναι, το συνέδριο να θεσμοθετηθεί στα Τρίκαλα ως διοργάνωση.
Κάλεσε, δε, πολίτες και συλλόγους να «αγκαλιάσουν» το συνέδριο, ευχαριστώντας παραλλήλως τους συνδιοργανωτές και τους μετέχοντες φορείς.
Η αντιδήμαρχος Τρικκαίων Εφη Λεβέντη τόνισε, πόσο σημαντικό είναι να επιστρέφουν οι πραγματοποιήσεις δράσεων πολιτισμού, δίνοντας έμφαση στην ουσία των θεματικών του συνεδρίου.
Επίσης μίλησαν, η γραμματέας και η ταμίας της Ενωσης Καραγκούνηδων, κ. Ευαγγελία Γρηγορίου και Στέλλα Γκουλιοπούλου, αναφερόμενες στη θεματολογία και στην ευκαιρία συμμετοχής από πολίτες και συλλόγους. Από την πλευρά του, ο εκ των ομιλητών φιλόλογος κ. Δημ. Παπαβασιλείου επεσήμανε τη σημασία της ενημέρωσης και απόκτησης γνώσης από τους πολίτες για την τοπική ιστορία.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 στο υπαίθριο Δημοτικό Θεάτρου του Φρουρίου, στα Τρίκαλα, με ώρα έναρξης την 7η απογευματινή και για τις δύο ημέρες.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης