Τοπικά

Η Εξόδιος Ακολουθία της αδελφής Χριστοφόρας, των Αγίων Θεοδώρων (video-εικόνες)

Σε κλίμα συγκίνησης μα και Αναστάσιμης προσμονής τελέστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων η Εξόδιος Ακολουθία της Μακαριστής αδελφής Χριστοφόρας.

Κατά την Εξόδιο Ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος από Ηγουμένους Μονών της επαρχίας του, καθώς και κληρικούς. Ομίλησε δε καταλλήλως στους πιστούς τόσο για τη ζωή της κεκοιμημένης αδελφής Χριστοφόρας, η οποία θυσιάστηκε για τον συνάνθρωπο και αφιερώθηκε στον Χριστό, όσο και για τη γλυκιά παραμυθία που προσφέρει στους Χριστιανούς η προσμονή της Αναστάσεως και συναντήσεως σε χώρα ζώντων.

Η ταφή πραγματοποιήθηκε πίσω από το καθολικό της Μονής, όπου και αναπαύονται  ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων Κυρός Σεραφείμ, και ο επί χρόνια Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Γεώργιος Στέφας.

(Φώτο Δημήτρης Καραγιάννης)

Η αδελφή Χριστοφόρα παρέδωσε την ηγιασμένη της ψυχή στον Κύριο που τόσο ηγάπησε και του αφιέρωσε όλη της τη ζωή, χθες και σε ηλικία 76 ετών.

Ορθόδοξη και καθαρή τη πίστη η αδελφή Χριστοφόρα, κατά κόσμον Θεοπούλα Μανθά, πέρασε τη ζωή της προσφέροντας στον συνάνθρωπο. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ΄90 εργάζονταν με ανιδιοτέλεια στο Γηροκομείο Μεγάλων Καλυβίων, της Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.

Το 1999 μαζί με τη γερόντισσα Ταβιθά και την αδελφή Καλλινίκη αναχώρησαν ποθώντας το βίο της ασκήσεως. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ τις εγκατέστησε στην ιστορική Μονή Αγίων Θεοδώρων και προχώρησε στη Μοναχική Κουρά τους. Οι τρεις τους, μαζί με τον Μακαριστό Επίσκοπο, υπήρξαν ουσιαστικά νέοι κτήτορες της Μονής καθώς αυτή αναστηλώθηκε, ενώ ανεγέρθη και το νέο Καθολικό στον αύλειο χώρο αυτής.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης