Ροή Τοπικά

Η Εξόδιος Ακολουθία του γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτη (φώτο-video)

Σε κλίμα συγκίνησης και ψάλλοντας το «Χριστός Ανέστη» τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτη, στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ορμύλιας.

Κατά την εξόδιο Ακολουθία η οποία τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής συμμετείχε πλειάδα Αρχιερέων, μεταξύ των οποίων ο Τρίκκης & Σταγών Χρυσόστομος και ο Αυλώνος Χριστόδουλος (εκ της Τζούρτζιας Ασπροποτάμου), Ηγούμενοι του Αγίου Όρους, Αντιπροσωπεία Αρχιερέων του Οικουμενικού Θρόνου, σύσσωμη η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας υπό του Ηγουμένου της Ελισσαίου Ιερομονάχου, Μοναχοί και Μοναχές από πολλά Μοναστήρια όλης της χώρας και του εξωτερικού, καθώς και εκατοντάδες Τρικαλινοί, καθώς ο μακαριστός γέροντας Αιμιλιανός διακόνησε πλέον των 10 ετών στην επαρχία μας.

Ο γέροντας Αιμιλιανός εισήλθε πια στη «χαρά του Κυρίου του». Αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό, όμως η ζωή και το παράδειγμά του θα φωτίζει όλα τα πνευματικά του αναστήματα (και είναι δεκάδες) τα οποία θα μεταλαμπαδεύουν το Φως και σε όλους για το υπόλοιπο του δικού μας περάσματος από τα εγκόσμια.

Διαβάστε ΕΔΩ για τον βίο του γέροντος Αιμιλιαλού και πως άλλαξε με την παρουσία του τον ρου της ιστορίας στα Άγια Μετέωρα και στο Άγιον Όρος.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης