Ροή Τοπικά

Η εορτή του Αγίου Αθανασίου στη Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων (φώτο)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των εν Αγίοις Πατέρων ημών Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ο περικαλλής και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Αύρας, όπου προεξάρχων της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας ήταν ο επιχώριος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων  Θεόκλητος.

Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης, προ της απολύσεως, αναφέρθηκε στον βίο του εορτάζοντος Μεγάλου Αθανασίου και στον αντιαιρετικό αγώνα που έδωσε στην εποχή του. Τόνισε επίσης, ότι το έργο του Αγίου Αθανασίου είναι εφάμιλλο με αυτό των Μεγάλων Πατέρων του 4ου αιώνα, και αυτό αποδεικνύεται τόσο από το πολυπληθές συγγραφικό του έργο, όσο και από την τιμή που λαμβάνει στο πέρασμα του χρόνου από το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Ευχήθηκε, τέλος, με τις πρεσβείες των Μεγάλων Πατέρων Αθανασίου και Κυρίλλου, η ανθρωπότητα να ξεπεράσει άμεσα την υγειονομική κρίση που μαστίζει όλους εδώ και περίπου ένα έτος.

Εγκληματική ομάδα εξάρθρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης