Ροή Τοπικά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτρέπει τουρίστες να έρθουν ΤΩΡΑ στο υποβρύχιο μουσείο της Αλοννήσου!!!

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η επένδυση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη δημιουργία του 1ου υποβρύχιου μουσείου της Ελλάδας στην Αλόννησο.

Το υποβρύχιο μουσείο εγκαινιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο (δείτε ΕΔΩ) και ήδη έχει ενταχθεί στη λίστα των κορυφαίων προορισμών του κόσμου. Μάλιστα με κοινοποίησή της στο Isnatgram η Ευρωπαϊκή Ένωση προτρέπει τουρίστες να έρθουν ακόμη και τώρα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και να το ανακαλύψουν. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της “Ο υπεύθυνος? τουρισμός μπορεί να βοηθήσει την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης από την πανδημία του #COVID-19.⁣ Γι ‘αυτό η ΕΕ?? υποστηρίζει το 1⃣o υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας??, όπου μπορείτε να βουτήξετε? σε ένα αρχαίο ναυάγιο?”.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος πίστεψε εξ αρχής στη δημιουργία του υποβρύχιου μουσείου και επέμεινε στη δημιουργία του διαβλέποντας τις μοναδικές προοπτικές του μιλάει για “ακόμη μια δικαίωση των προσπαθειών μας. Βάλαμε τη Θεσσαλία στον παγκόσμιο χάρτη του καταδυτικού τουρισμού και αυτό φέρνει προστιθέμενη αξία όχι μόνο στην Αλόννησο ή στα νησιά μας, αλλά για ολόκληρο το γεωγραφικό διαμέρισμά μας, καθώς οι τουρίστες θα διαχέονται στην περιφέρεια αναζητώντας και νέους, εναλλακτικούς προορισμούς”.

 

Το ναυάγιο της Περιστέρας είναι το κλασικό ναυάγιο του 425 π.Χ., στη νησίδα Περιστέρα στα ανοιχτά της Αλοννήσου, με 4.000 οινοαμφορείς συντηρημένους σε εξαιρετική κατάσταση. Ένα μνημείο ισάξιο σε μοναδικότητα με τον Παρθενώνα, αφού είναι το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο, στο οποίο μπορεί να καταδυθεί άνθρωπος.  Ένα έργο – σταθμός για τον εναλλακτικό τουρισμό. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι από το περασμένο καλοκαίρι η πρώτη και μοναδική Περιφέρεια στη χώρα με Υποβρύχια Μουσεία.

Δείτε ΕΔΩ τι λέει αναλυτικά η Ε.Ε..

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης