Τοπικά

Η Θεατρική Παράσταση “Ο Πουπουλένιος” ανεβαίνει στο ΕΑΡ

Μετά τις επιτυχημένες sold out παραστάσεις, ο Γιώργος Τσιαντούλας σκηνοθετεί τη Θεατρική Ομάδα ΕΑΡ, στο ανατριχιαστικό και σκοτεινά χιουμοριστικό έργο του Μάρτιν Μακ Ντόνα “Ο Πουπουλένιος”, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από 28/09, στο ΕΑΡ Πολιτιστικό εργαστήρι στις 21:30.

 

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα αγοράκι που η μητέρα του και ο πατέρας του δεν του έδιναν παρά αγάπη…. Ήταν η ημέρα των γενεθλίων του, όταν ένα σημείωμα γλίστρησε κάτω από την πόρτα του κλειδωμένου δωματίου, ένα σημείωμα που έγραφε «Εσένα σε αγαπούν κι εμένα με βασανίζουν για επτά ολόκληρα χρόνια και ο μόνος λόγος ένα καλλιτεχνικό πείραμα που πέτυχε…».

Το σημείωμα είχε υπογραφή «Ο αδερφός σου» και ήταν γραμμένο με αίμα…». Σε ένα άγνωστο αυταρχικό καθεστώς, ένας συγγραφέας ανακρίνεται από δύο αστυνομικούς ερευνητές για τις παράξενες ιστορίες που έχει γράψει. Ιστορίες με παιδιά. Όχι, όμως, «για παιδιά». Κάποιες είναι αστείες και τρυφερές, κάποιες σκληρές και ζοφερές. Είναι, λοιπόν, κακό να γράφεις ιστορίες; Όσα γράφει είναι βγαλμένα από τη νοσηρή φαντασία του ή πρόκειται για αληθινά περιστατικά, που οδηγούν την έμπνευσή του; Λένε αλήθεια οι αστυνομικοί; Τι συνέβη στον μικρό Εβραίο; Γιατί δεν το έγραψαν οι εφημερίδες; Είναι ο ίδιος ο συγγραφέας ο εκτελεστής
ή μήπως ο ηθικός αυτουργός των πράξεων ενός διαταραγμένου νου; Τι σχέση έχει με όλα αυτά ο αδελφός του; Τι τους συνέβη, όταν ήταν παιδιά; Τι συνέβη σε όλους μας, όταν ήμασταν παιδιά; Το έργο – χωρίς να παραλείπει το πολιτικό σχόλιο για τη βία της εξουσίας – μιλάει, στην ουσία, για την τρυφερότητα της παιδικής ηλικίας, μέσα από μία ανατριχιαστική ιστορία με συνεχείς ανατροπές, αστυνομική πλοκή, μαύρο χιούμορ, ευφυείς διαλόγους και στοιχεία θρίλερ.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κείμενο: Μάρτιν Μακ Ντόνα
Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσιαντούλας
Σκηνικά: Μιχάλης Γκούμας
Φωτισμοί & Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Τσιαντούλας
Κοστούμια: Μελίνα Μαυροπούλου
Φωτογραφίες-Video Art: Μιχάλης Γκούμας
Διανομή:
ΚΑΤΟΥΡΙΑΝ Δημήτρης Ράκος
ΤΟΥΠΟΛΣΚΙ Κώστας Ρoύσης
ΑΡΙΕΛ Θωμάς Γουλόπουλος
ΜΙΣΑΛ Νίκος Καπέλας & Βασίλης Καραποστόλης
ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ Λιάνα Γκαρανάτσιου
Συμμετέχουν επίσης: Απόστολος Πατσιάς, Ειρήνη Ράπτη, Τόλης Λίτσας
Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα 18+.
Προπώληση εισιτηρίων:
https://www.viva.gr/tickets/theater/o-poupoulenios-tsiantoulas-trikala/ & στα Public

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης