Ροή Τοπικά

Η Θεσσαλική μουσικη ταινία “Θέτις”

Μια ταινία μικρού μήκους της Σοφίας Χαλιάσα και του Κωνσταντίνου Χαλιάσα. Η καθηγήτρια μουσικής Σοφία Χαλιάσα, η οποία επί σειρά ετών δίδαξε στο μουσικό σχολείο Τρικάλων (ταμπουρά-σαζ, μουσικά σύνολα) και υπήρξε υπεύθυνη της μαθητικής ταινίας Σκασιαρχείο (2017) που κατέκτησε 3 βραβεία, παρουσίασε σε διαδικτυακή πρεμιέρα το παραδοσιακό μουσικό της πρότζεκτ, «Θέτις».

Ειδικότερα, η ταινία “Θέτις” αποτελεί μια οπτικοκοποιημένη συναυλία παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής, η οποία με έντεχνο τρόπο συνδυάζει την παραδοσιακή και τη βυζαντινή μουσική με τη σύγχρονη μουσική δημιουργία, την όπερα και τον κινηματογράφο.
Η θεματολογία της, βασίζεται στον μύθο της Θέτιδας, η οποία υπήρξε μια από τις Νηρηίδες, τις πενήντα θυγατέρες του γέροντα της θάλασσας, και είχε το χάρισμα να μπορεί να παίρνει όποια μορφή εκείνη επιθυμούσε.
Το πρότζεκτ “Θέτις” αποτελεί έμπνευση του σκηνοθέτη και συνθέτη ορχηστρικής μουσικής, Κωνσταντίνου Χαλιάσα, ο οποίος αντλώντας από τους μύθους του Θεσσαλικού κάμπου, βρήκε στο πρόσωπο της μουσικού Σοφίας Χαλιάσα, τον δυναμισμό και την πολυμορφικότητα της Θέτιδας.
Βιογραφικά στοιχεία κύριων συντελεστών.
Κωνσταντίνος Χαλιάσας
O Κωνσταντίνος Χαλιάσας είναι 28 χρόνων. Είναι απόφοιτος (κατεύθυνση Σύνθεσης) και υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στη σύνθεση μουσικής για κινηματογράφο και θέατρο (Ιόνιο Πανεπιστήμιο). Σκηνοθετεί ταινίες μικρού μήκους από την ηλικία των δεκατριών. Όλες οι ταινίες του έχουν προβληθεί και βραβευθεί σε διεθνή φεστιβάλ (Austin international Film Festival, Seoul iysff, Belgrade qff, Φεστιβάλ Δράμας, Νύχτες Πρεμιέρας…). Έχει συνθέσει έργα για ορχήστρα, τα οποία παρουσιάστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε στο Sarajevo Film Festival, ως Sarajevo Talent για το 2018, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Berlinale (Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου). Έχει εργαστεί σε μεγάλου μήκους ταινίες και σε τηλεοπτικά προγράμματα (ΕΡΤ).
Σοφία Χαλιάσα
Η Σοφία Χαλιάσα είναι 29 χρονών και είναι καθηγήτρια μουσικής. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ειδικότητα στο μουσικό όργανο “ταμπουράς-σαζ”. Έχει εκπονήσει master στην Βυζαντινή μουσικολογία (Ιόνιο πανεπιστήμιο). Έχει συμμετάσχει σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις παραδοσιακής και Βυζαντινής μουσικής στη Θεσσαλία. Η πρώτη της συμμετοχή σε ταινία μικρού μήκους (Raus) προβλήθηκε στο Austin Film Festival, στο Chicago Gff, ενώ η ιντερνετική της πρεμιέρα μετρά τουλάχιστον ‪100.000‬ θεάσεις. Αυτό τον καιρό ετοιμάζει την πρώτη της δισκογραφική δουλειά.
Σκηνοθεσία, Σύνθεση, Δ. Φωτογραφίας -Μοντάζ: Κωνσταντίνος Χαλιάσας
Σύλληψη-Ερμηνεία,
Ταμπουράς-Βιολί-Νέι-Κρουστά: Σοφία Χαλιάσα
Παραγωγή: Grainbow Productions
Συμπαραγωγή: Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων
Η ταινία είναι διαθέσιμη στο παρακάτω link:

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης