Τοπικά

Η καθαριότητα του Νοσοκομείου και η καθαρότητα των αρίστων της Κυβέρνησης

Δυστυχώς ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Είναι κοινώς παραδεκτό πως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ζούμε όλοι μια πρωτοφανή αλλαγή στις ζωές και στις συνήθειες μας. Παρότι το σύνολο των πολιτών επέδειξε υψηλό αίσθημα ευθύνης  και συμμόρφωση στα δύσκολα μέτρα που εφαρμόστηκαν, έχοντας ως απόρροια οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες ,κάποιοι oπως φαίνεται ,βρήκαν τη στιγμή να κάνουν την κρίση ευκαιρία.

 

Οι έκτακτες και δυσχερείς συνθήκες οδήγησαν την κυβέρνηση να εφαρμόσει για όλες  σχεδόν τις αναθέσεις τον περιβόητο μηχανισμό προσκλήσεων και απευθείας αναθέσεων με την  αιτιολογία φυσικά του κατεπείγοντος.

Αν και μετά λύπης μου θα μπορούσα να γράψω αρκετές γραμμές τέτοιων σκανδαλωδών και κοινωνικά απαξιωτικών συμβάσεων θα ήθελα  σύντομα να αναφερθώ  σε ένα σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει στο Γενικό νοσοκομείο Τρικάλων.

Εν μέσω πανδημίας η διοίκηση του νοσοκομείου παρότι γνώριζε εδώ και καιρό πως οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στη φύλαξη, την καθαριότητα και την εστίαση λήγουν στο τέλος του έτους, τηρούσε όλο αυτό τον καιρό εκκωφαντική σιωπή, βυθίζοντας τους εν λόγω εργαζομένους στην αβεβαιότητα και τη θλίψη . Οι καρεκλοκένταυροι” άριστοι ‘ ’συμμετέχοντες στο ΔΣ του ιδρύματος αφού έδωσαν μια ελάχιστη παράταση στο δυναμικό των παραπάνω τομέων ως 31/03/2022 αποφάσισαν με  οριακή πλειοψηφία (3 υπέρ 2 κατά) την ανάθεση της λειτουργίας των τριών τομέων ξανά σε εργολάβο.

Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω τα στοιχεία κόστους των δυο περιπτώσεων(συμβάσεις ατομικές –εργολάβος)

Ατομικές συμβάσεις

Ετήσιο κόστος : καθαριότητα : 45 άτομα 435.084 ευρώ

Φύλαξη: 7 άτομα  :67.044 ευρώ

Εστίαση: 5 άτομα 72000 ευρώ

Ποσό αποζημίωσης εργολάβου ανά τομέα :

Ετήσιο  κόστος καθαριότητας: 32 άτομα  615.000 ευρώ

Φύλαξη: 7 άτομα 163.000 ευρώ

Εστίαση: 5 άτομα 156.000 ευρώ

Μπορείτε λοιπόν μόνοι σας, αγαπητοί μου συμπολίτες, να διαπιστώσετε πως για λιγότερα άτομα στον τομέα καθαριότητας και  για τον ίδιο αριθμό στους υπόλοιπους δυο το Γ.Ν.Τ  θα κληθεί να πληρώσει σχεδόν 360.000 ευρώ επιπλέον. Άραγε στη χώρα που τα νοσοκομεία «βογκούν» εξ αιτίας έλλειψης προσωπικού (μετά τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια σ τα εξώδικα αναστολών ),και η κοινωνία και η  παραγωγική βάση της χώρας βιώνουν τον εφιάλτη των εξωπραγματικών αυξήσεων στην ενεργειακή αγορά με κίνδυνο τον αφανισμό τους θα μπορέσει κάποιος άριστος να μας εξηγήσει αυτά τα σύγχρονα μαθηματικά;

Άραγε έλλειψη ικανότητας σωστού προγραμματισμού ή δόλος;

Επειδή λοιπόν ο θυμόσοφος λαός εύστοχα περιγράφει πως ο «κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» είναι πλέον χρέος του κάθε πολίτη να αντιδράσει για να μπει ένα τέλος στην καταστροφική και επιζήμια εποχή των αρίστων για  τα deals και των α(χ)ρήστων για την  κοινωνική πλειοψηφία και την πατρίδα μας.

ΥΓ1 Σίγουρα η εκδήλωση 17 λεπτών του κ Ρουβά στο Δήμο Αθηναίων , χωρίς κοινό, κόστους 215.000 ευρώ  έρχεται να προστεθεί στο πλάνο της κυβέρνησης για προσλήψεις 4.000 ιερέων  που με τη σειρά του προστίθεται στο μεγάλο παζάρι που έχει στήσει η κυβέρνηση με τα ασημικά του κράτους προσβάλλοντας και καταργώντας κάθε ταπεινή και γενναία προσπάθεια των πολιτών όλα αυτά τα χρόνια που αγωνιστήκαμε για να βγούμε από το βούρκο  των προηγούμενων κρίσεων.

ΥΓ2  Κύριοι της αριστείας…

Η εξουσία αλλοτριώνει…

Η απόλυτη εξουσία αλλοτριώνει απόλυτα..

ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΧΑΙΔΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΑΠΘ

Μsc.Health care management Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Περιφερειακός Σύμβουλος  Θεσσαλίας

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης