Ροή Τοπικά

Η καλή μέρα…

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

 

Ο Λαός μας είναι πολύ σοφός και αυτό μπορεί κάποιος να το διακρίνει μέσα από το περιεχόμενο των λαϊκών αποφθεγμάτων, δηλαδή από τις παροιμίες.

«Η καλή μέρα φαίνεται από την αυγή». Με αυτή την φράση θέλει να τονίσει το γεγονός πως κάθε ενέργεια στην ζωή μας δείχνει από τα πρώτα στάδια της εφαρμογής της, αν θα ‘ναι πετυχημένη ή αποτυχημένη.

Αυτό ισχύει και στην πολιτική.

Είχαμε μέχρι τις 7 Ιουλίου 2019 μια ψευτοαριστερή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ξεκίνησε άσχημα τον Ιανουάριο του 2015 και τελείωσε άδοξα στις 7 Ιουλίου.

Η νέα κυβέρνηση της χώρας, κυβέρνηση της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που σήμερα διανύει τον πέμπτο μήνα στην εξουσία, έχει παρουσιάσει ένα σημαντικό έργο.

Αυτό φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν, πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, περίπου 70%, επιδοκιμάζει τις επιλογές της.

Αμέσως, μετά την ορκωμοσία, κινήθηκε πολύ γρήγορα και έδειξε πολύ καλά … δείγματα … γραφής.

Έφτιαξε ένα κυβερνητικό από ήρεμους, έμπειρους, αλλά και από νέους, πολιτικούς, που πήρε άμεσα μέτρα.

Τι έκανε; Αυτό που δεν έκανε καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα.

Κατ’ αρχήν έκανε πράξη μερικά από αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά, όπως ο ΕΝΦΙΑ. Πήρε πρωτοβουλίες και άγγιξε … χρόνιες αγκυλώσεις στον φορολογικό και στον αναπτυξιακό τομέα.

Ξεκλείδωσε το θέμα του Ελληνικού. Ψήφισε νέο αναπτυξιακό νόμο. Έλυσε το πρόβλημα της ΔΕΗ. Έθεσε τις βάσεις για την αντιμετώπιση της ασφάλειας και της περιουσίας των πολιτών. Κατήργησε το Πανεπιστημιακό άσυλο και μετέτρεψε τα πνευματικά αυτά ιδρύματα σε χώρους διακίνησης ιδεών, αξιών και αρχών.

Γενικά προώθησε αλλαγές και έθεσε φιλόδοξους μεταρρυθμιστικούς στόχους για 4 χρόνια.

Φυσικά η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν μπορεί, σε πέντε μήνες, να λύσει δισεπίλυτα προβλήματα πολλών δεκαετιών και κανένας δεν υποστηρίζει πως όλα είναι ρόδινα και ωραία.

Υπάρχουν προβλήματα που … καίνε …!

Το Προσφυγικό και το Μεταναστευτικό είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος, όπως και η στάση της Τουρκίας σε Αιγαίο, Κύπρο, Συρία και Μεσόγειο.

Η επιθετικότητα της Τουρκίας είναι πρωτοφανής. Επίσης πρωτόγνωρη είναι και η στάση της Ευρώπης, των Η.Π.Α. και της Ρωσίας.

Στην κυβέρνηση υπάρχουν αξιόλογα στελέχη, που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και έχουν το θάρρος και τολμούν να λύσουν προβλήματα.

Υπάρχουν, όμως, και κυβερνητικά στελέχη, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο … κάλεσμα της εποχής και πρέπει να κατέβουν από το … τρένο της εξουσίας.

Σε γενικές γραμμές, το ξεκίνημα της κυβέρνησης ήταν πολύ καλό και ελπιδοφόρο. Ανέβασε την ψυχολογία των πολιτών και είναι κοντά στις προσδοκίες του.

Ταυτόχρονα, η κατάσταση αυτή, έδωσε την άνεση στον Πρωθυπουργό να κινηθεί με ζωντάνια σε θέματα Εξωτερικής πολιτικής, Οικονομίας και Άμυνας.

Μακάρι να δούμε, σε βάθος χρόνου, ότι όλα είναι και ρόδινα και ωραία, αφού τελειώσαμε και με την ανοχή της ανομίας και θα έχουμε εξετάσεις στο Πολυτεχνείο και όχι εργαστήρια παραγωγής μολότωφ …!

Η αποδοκιμασία του φοιτητή, στην ΑΣΟΕΕ, στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα λέγει … όλα.

Υπάρχει ακόμα πολύς καιρός μπροστά μας …!

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης