Τοπικά

Η Καλαμπάκα υποδέχθηκε τον Προστάτη της, Άγιο Βησσαρίωνα (video-φώτο)

Σε κλίμα χαράς και αγαλλιάσεως η αγία πόλη των Σταγών υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής τον προστάτη Άγιό της, Άγιο Βησσαρίωνα.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr  η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του φερώνυμου Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της πόλεως υπό του Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων Θεοκλήτου και πλειάδας Ιερέων και Μοναχών της Μοναστικής Πολιτείας των Μετεώρων.

Την Τιμία Κάρα κόμισε ο από την Ιερά Μονή Δουσίκου, κτήτορας της οποίας υπήρξε ο ίδιος ο Άγιος, ο αδελφός αυτής, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Γιαννούλης.

Ακολούθως τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο με Θεία Λειτουργία το πρωί και πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος το απόγευμα και περί ώρα 7 μ.μ..

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή το πρωί με Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονος, συμμετοχή δε των Μητροπολιτών Ιωαννίνων Μαξίμου, Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου, του οικείου ποιμενάρχου Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου και του Ελασσώνος Χαρίτωνος ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο Λόγο.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης