Τοπικά

Η κεντρική συγκέντρωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στα Τρίκαλα (φώτο)

Μήνυμα μαχητικότητας και αισιοδοξίας για μεγάλη άνοδο της Λαϊκής Συσπείρωσης έστειλε το απόγευμα της  Πέμπτης η συγκέντρωση, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου μίλησαν ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο Γιώργος Καΐκης,υποψήφιος δήμαρχος  Τρικκαίων.

 

 

«Στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής, για την ανάδειξη του Περιφερειακού, των Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων, η θλίψη και η οργή για τους άδικους θανάτους των συνανθρώπων μας, για τις τεράστιες καταστροφές σπιτιών, επιχειρήσεων, κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργήσιμων εκτάσεων, να μετατραπούν σε καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής που ασκούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, η περιφερειακή και οι δημοτικές αρχές, με υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, για να μπει ένα τέλος στο “πάμε και όπου βγει”», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Τάσος Τσιαπλές.

 

Συνέχισε λέγοντας ότι «να σταματήσουν το δούλεμα των πληγέντων και να προχωρήσουν γρήγορα σε καθαρισμούς, απολυμάνσεις, ψεκασμούς, αποκαταστάσεις, με ευθύνη κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμων. Ας αφήσει τις εκβιαστικές δηλώσεις ο κ. Μιχαλάκης  ότι θα παραιτηθεί από Δευτέρα αν δεν μπουν τα ψίχουλα-αποζημιώσεων, ας τις δώσουν τώρα και ας παραιτηθεί, αφού άλλωστε είναι εκ’ των βασικών συνενόχων που μας έπνιξαν.

Να εξασφαλίσουν την καταλληλότητα του νερού και των τροφίμων.

Να γίνουν γρήγορα, σωστές απογραφές των ζημιών και 100% αποζημίωση για όποια ζημιά έπαθε κάθε πλημμυροαπθής.

Άμεση ενοικίαση διαμερισμάτων από το κράτος για όσους έχασαν το σπίτι τους ή είναι ακατάλληλο.

Πραγματική οικονομική στήριξη σε μισθωτούς, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες, αγρότες. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ, απαλλαγή για 2 χρόνια από δημοτικά τέλη, πληρωμές σε νερό, ρεύμα, θέρμανση. Αναστολή πληρωμής χρεών, τουλάχιστον για 6 μήνες από εφορία, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις.

 

1.500 ευρώ έκτακτο βοήθημα σε κάθε πληγείσα οικογένεια, αυξημένο 300 ευρώ για κάθε παιδί.

Έλεγχο για τη στατικότητα των κτιριών (κατοικίων και δημόσιων). Ολοκληρωμένο σχέδιο και έργα αντιπλλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας. Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό των σχετικών φορέων, όπως και δήμων, περιφερειών.

Καταλήγοντας κάλεσε σε ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», «όσο περισσότεροι θα είναι οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης, τόσο πιο δυνατή θα είναι η αντιπολίτευσή μας στις αντιλαϊκές πολιτικές, η διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης του λαού».

 Είμαστε η μόνη πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση

Η αγανάκτηση να γίνει δύναμη με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης σε όσους «σήμερα λένε φτάνει με το ”πάμε κι όπου βγει”», απηύθυνε στην ομιλία του ο  Γιώργος Καϊκής, τονίζοντας ότι «Είναι επιτακτική η εκλογή όσο το δυνατόν περισσότερων αγωνιστών δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων με στόχο την διεκδίκηση της δημοτικής αρχής. Να μην υπάρξει ακόμα μια χαμένη πενταετία. Δεν είμαστε χθεσινοί, ο Τρικαλινός λαός μας ξέρει. Τηρήσαμε τη δέσμευση που δώσαμε το 2019. Όλα αυτά τα χρόνια η μοναδική πραγματική αντιπολίτευση μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο ήμασταν εμείς. Ο Τρικαλινός λαός γνωρίζει πολύ καλά πως ήμασταν το αντίπαλο δέος στην πολιτική που χτυπάει όλο το εύρος της ζωής των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων».

Η έξυπνη πόλη πνίγηκε στη λάσπη!

 

Συνέχισε λέγοντας:  «η δημοτική αρχή  έχει ως μόνη έγνοια  να παρουσιάζει τα Τρίκαλα ως την «έξυπνη πόλη». Έγιναν τα πάντα για να προωθηθούν επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της σύγχρονης τεχνολογίας, ταυτόχρονα με πανάκριβες παρεμβάσεις και αναπλάσεις αποκλειστικά στο κέντρο της πόλης για την στήριξη του τουριστικού προϊόντος. Όλοι οι αντίπαλοί μας συμφωνούν με αυτή τη στρατηγική για την ευρύτερη περιοχή μας.

Η επικοινωνιακή καταιγίδα προβάλει μια ψεύτικη εικόνα της πόλης, η οποία έγινε φύλλο και φτερό στις μέρες που ζούμε.

Τα έξυπνα ντρόουνς δεν απογειώθηκαν για να μοιράσουν φάρμακα στο Φλαμούλι, τα Αμπελάκια, την Μπάρα, την πλατεία Βουβής και την περιοχή της οδού Μαβίλη. Το λεωφορείο χωρίς οδηγό δεν μπόρεσε να απεγκλωβίσει πλημμυροπαθείς από Καλύβια, Αγία Κυριακή, Γλίνος και Λόγγο. «Ρομποτάκια» δεν  κυκλοφορήσανε στο κέντρο της πόλης.

Η έξυπνη πόλη πνίγηκε στη λάσπη!

Μόνο ως άγριο δούλεμα μπορεί να χαρακτηριστεί η αναφορά του πρώην δημάρχου και νυν υπουργού ότι «από τα στενά του Σακαφλιά περάσαμε στις λεωφόρους του μέλλοντος», όταν καθημερινά εδώ και χρόνια κυκλοφορούμε και σακατευόμαστε στους διαλυμένους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης.»

Καταλήγοντας τόνισε:  «το ψηφοδέλτιό μας απαρτίζεται από δοκιμασμένους αγωνιστές. Ανθρώπους που είναι το αποκούμπι του λαού στα προβλήματά του, στους αγώνες του, τις διεκδικήσεις και τις κατακτήσεις του. Μέσα από τη δράση τους στο κίνημα, τις κινητοποιήσεις εργατικών σωματείων, τους αγώνες των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας.Δίνουμε το χέρι μας σε όποιον σηκώνεται. Καλούμε τους νέους και τις νέες, τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας, τους μικροεπαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους απόμαχους της εργασίας, τη μεγάλη δύναμη των εργατοϋπαλλήλων, τους επιστήμονες, τους ανθρώπους του πολιτισμού και του αθλητισμού του τόπου μας.

Να αγωνιστούμε, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Γιατί η ελπίδα για το λαό είναι εδώ!».

 

Στο τέλος της συγκέντρωσης ανέβηκαν στην εξέδρα, καταχειροκροτούμενοι,  οι υποψήφιοι δήμαρχοι της ΠΕ Τρικάλων:

 

Καλαμπάκας: Λεωνίδας Κεραμίδας

 

Πύλης: Βάιος Καλύβας

 

Τρικκαίων: Γιώργος Καΐκης

 

Φαρκαδόνας: Ευαγγελία Στεργίου

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης