Τοπικά

Η κλιματική αλλαγή θα καταγράφεται απ’ το Περτούλι. Τι λέει ο πρύτανης του ΑΠΘ

Σταθμός μέτρησης και καταγραφής της κλιματικής αλλαγής έχει εγκατασταθεί στο Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου και μέσω αυτού συλλέγονται χρήσιμα στοιχεία που αφορούν όχι μόνο την περιοχή μας, αλλά τον πλανήτη τον ίδιο.

 

Τον σταθμό επισκέφτηκε την Τρίτη ο εκ Τρικάλων καταγόμενος πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Ταμείου Διοικήσεως και Διαχειρίσεως Πανεπιστημιακών Δασών του ΑΠΘ, Ιωάννη Γήτα. 

Όπως ο ίδιος ο πρύτανης αναφέρει “ο σταθμός αυτός είναι ο μοναδικός σταθμός παρακολούθησης θερμοκηπικών αερίων σε δασικό οικοσύστημα στην Ελλάδα που είναι πλήρως συμβατός με το ευρωπαϊκό σύστημα ICOS. Με αισθητήρες πολύ μεγάλης ακρίβειας, ο σταθμός παρέχει online μετρήσεις, οι οποίες οδηγούν σε συμπεράσματα σχετικά με τον τρόπο που το φαινόμενο του θερμοκηπίου επηρεάζει την κλιματική αλλαγή.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και τα μέλη του Ταμείου Διοικήσεως και Διαχειρίσεως Πανεπιστημιακών Δασών, καθώς και στα μέλη του Τμήματος Δασολογίας για τις δράσεις τους. Θερμές ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό, και τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χ. Μιχαλάκη, για τη στήριξη του έργου. Καινοτομία, έρευνα, πρωτοπορία! Αυτό είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο διαθέτει λαμπρούς επιστήμονες οι οποίοι εργάζονται στην αιχμή της τεχνολογίας. Ως Πρύτανης, είμαι πάντα δίπλα τους, αρωγός στο έργο τους”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης