Τοπικά

“Η κραυγή της σιωπής” παρουσιάζεται στα Τρίκαλα

Οι εκδόσεις ΘΕΜΕΛΙΟ και το νεανικό καφενείο “ΝΕΟΣ ΚΌΣΜΟΣ» Σας ΠΡΟΣΚΑΛΟΎΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 20.30 ΣΤΟ νεανικό καφενείο “ΝΕΟΣ ΚΌΣΜΟΣ” Βύρωνος 20, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΤΗΛ. 2431 072591 ΣΤΗΝ παρουσίαση του  ιστορικού μυθιστορήματος του ΣΠΥΡΟΥ ΤΖΟΚΑ Η κραυγή της σιωπής.

 

 

Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ του Σπύρου Τζόκα, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΘΕΜΕΛΙΟ είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα μνήμης. Είναι η τραγική ιστορία της οικογένειας του Σπύρου Κοντούλη, μεγάλου ποδοσφαιριστή της εποχής του Μεσοπολέμου, που αγωνιζόταν στην ΑΕΚ και την Εθνική Ελλάδος. Μέσα από τη σύντομη διαδρομή της ζωής του αποτυπώνεται καρέ-καρέ η συγκλονιστική ιστορία της Ελλάδας του πρώτου μισού του 20ού αιώνα. Εξιστορούνται τα πάθη, τα όνειρα και οι ταλαιπωρίες της γερακίνας, της μητέρας του Σπύρου, και της οικογένειάς της στη Μικρασία και στην Ελλάδα.

Η οικογένεια  του Μιχάλη και της Όλγας Κοντούλη βίωσε τις δραματικές περιόδους της πατρίδας μας με επώδυνο τρόπο. Ο πόλεμος του 1897, η ανασφάλεια του μικρασιατικού ελληνισμού, η εξαθλίωση στα Αμελέ Ταμπούρια, ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος και οι εκτοπισμοί. Και ύστερα οι ελπίδες, οι προσδοκίες: «Η Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών». Θα ακολουθήσει η τραγωδία στην προκυμαία της Σμύρνης και μετά το σκοτάδι και η απώλεια. Και η πορεία στο λασπωμένο δρόμο που δεν είχε τελειωμό. Πρόσφυγες στην Κοκκινιά, προσπαθούν να στεριώσουν στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου. Και στα αποκαΐδια του προηγούμενου πολέμου φουντώνει ο νέος. Κατοχή και Εθνική Αντίσταση, φυλακίσεις, εξορίες και εκτελέσεις…

Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ είναι η διαχρονική κραυγή της μικρασιάτισσας μάνας, που κυνηγημένη διαφύλαξε τα παιδιά της στον κατατρεγμό και της τα πήραν λίγα χρόνια αργότερα οι κατακτητές Γερμανοί και οι δοσίλογοι Έλληνες.

Στην εξιστόρηση της ζωής του Σπύρου Κοντούλη γίνεται αναφορά στα μεγάλα πολιτικά, πολιτιστικά και, κυρίως, αθλητικά γεγονότα της περιόδου και στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου εκείνης της εποχής, ενώ αναδεικνύεται η συμμετοχή και ο ηρωικός αγώνας των ελλήνων αθλητών στο αλβανικό μέτωπο και στην εθνική αντίσταση.

 

 

 

 

 

ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΘΑ ΧΑΡΕΤΙΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

 

 

Για το ιστορικό μυθιστόρημα θα μιλήσουν οι:

 

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΔΕΛΛΑΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΣΑΤ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΚΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΤΖΟΚΑΣ

ΘΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΟΥΜΕΝΗΣ: π. ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ, ΕΦ. ΕΡΕΥΝΑ

 

 

  • Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ 14, ΤΡΙΚΑΛΑ, Τ.2431030193

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης