Τοπικά

Η νέα δουλειά της Φένιας Καλογερομήτρου (φώτο)

Η Τρικαλινή αρχιτέκτονας προχώρησε στη ριζική ανακαίνιση παραδοσιακού ψητοπωλείου στα Τρίκαλα.

Όπως η ίδια η Φένια Καλογερομήτρου μας λέει «η ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε σε ένα παλιό παραδοσιακό ψητοπωλείο στο κέντρο της πόλης των Τρικαλων 110 τμ.
Η κεντρική ιδέα του σχεδιασμού ήταν ο συνδυασμός της απλότητας με την παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη ματιά.
Συνδυάστηκαν το σκούρο ξύλο στο πάτωμα και το ταβάνι με μεταλλικές λεπτομέρειες ώστε να δώσουν στον χώρο μια διαχρονική αισθητική.
Οι χρωματισμοί έγιναν σε ζεστούς τόνους της πατητής τσιμεντοκονίας, ενώ στον κεντρικό τοίχο του καταστήματος κατασκευάστηκε ξύλινη ταμπλαδωτή επένδυση διακοσμημένη με παραδοσιακές φωτογραφίες ώστε να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του που είχε το κατάστημα από το 1976.
Τα τραπεζοκαθήσματα έγιναν σε μαύρο ξύλο και μέταλλο σε κλασσικό σχεδιασμό του 1950 ώστε να εναρμονίζονται σωστά στον χώρο.

Ο πάγκος εξυπηρέτησης των πελατών επενδύθηκε με ιταλικά πλακίδια με γεωμετρικά μοτίβα για να δίνει μια πιο ανάλαφρη νότα στο χώρο.
Τέλος στον χώρο εργασίας των ιδιοκτήτων χρησιμοποιήθηκαν τα πιο σύγχρονα από θέμα αντοχής και ολισθηρότητας υλικά ενώ έγινε σχεδιασμός με τελευταίας τεχνολογίας εξαερισμού και θέρμανσης χωρίς να αλλοιώνεται η αισθητική του χώρου».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης