Τοπικά

Η ολονύχτια μάχη Σκρέκα στις Βρυξέλλες για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας για τον καθορισμό ενός ρεαλιστικού πλαφόν στο φυσικό αέριο το προηγούμενο 48ωρο με πρωτοβουλία του Κώστα Σκρέκα.

 

 

Ο Τρικαλινός υπουργός Ενέργειας της χώρας μας αναζήτησε νέες συμμαχίες στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την εξεύρεση συμφωνίας από τα κράτη-μέλη. Ο ίδιος είχε αναλάβει την πρωτοβουλία δημιουργίας μιας πλειοψηφίας κρατών-μελών, κερδίζοντας σε πρώτη φάση τη στήριξη ακόμη τριών ομολόγων του.

Το βράδυ της Δευτέρας ο Κώστας Σκρέκας οργάνωσε δείπνο (από εκεί και οι φωτό του trikalavoice.gr)  με τη συμμετοχή πέντε ομολόγων του που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και αντικείμενο συζήτησης τη συμφωνία για το ρεαλιστικό πλαφόν. Λίγο αργότερα ο ίδιος κάλεσε 12 ομολόγους του (συμπεριλαμβανομένων των χωρών που στηρίζουν την πρόταση για πλαφόν 150-200 ευρώ) και σε μια συζήτηση, που διήρκεσε ως τις πρώτες πρωινές ώρες, παρουσίασε τρία σημεία για το πλαφόν, τα οποία υιοθετήθηκαν από τους παρευρεθέντες, ώστε να υποστηριχθούν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών.

Οι υπουργοί Ενέργειας των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κατέληξαν ωστόσο χθες βράδυ σε οριστική συμφωνία για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, ωστόσο θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τους για το θέμα στην ήδη προγραμματισμένη σύνοδο της επόμενης Δευτέρας.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης