Site icon TrikalaVoice

Η παράταξη Κρεμμύδα για τον νέο εκλογικό Νόμο

trikalavoice.gr

Κατόπιν της συζητήσεως που αναπτύχθηκε και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο παραθέτουμε τις απόψεις της παράταξής μας επί του νέου εκλογικού νόμου για την αυτοδιοίκηση και να καταδείξουμε τα προβληματικά σημεία του σχεδίου νόμου που διέρρευσε. Συγκεκριμένα στο εν λόγω σχέδιο προβλέπονται:

 

Ο κύριος Παπαστεργίου εξέφρασε για ορισμένα σημεία του σχεδίου νόμου διαφορετική άποψη. Και κάποιες από αυτές τις θέσεις τις καλωσορίζουμε. Όπως είναι η διατήρηση του ορίου κατοίκων για τις κοινότητες που θα έχουν μόνο πρόεδρο και όχι κοινοτικό συμβούλιο σε 300 και όχι 500. Ταυτόχρονα όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι το σχέδιο νόμου διέρρευσε από το ίδιο το Υπουργείο και δεν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Αυτό συνεπάγεται ότι όλες αυτές οι προτεινόμενες αλλαγές αποτελούν την νομοθετική πρόθεση της κυβερνήσεως και της ΚΕΔΕ ως άμεσο συνομιλητή του Υπουργείου Εσωτερικών για τον εν λόγω νόμο.

Πρόκειται για έναν εκλογικό νόμο που επ’ ουδενί δεν έχει ως στόχο την κυβερνησιμότητα των Δήμων αλλά τον απόλυτο έλεγχο διαχείρισης. Ταυτόχρονα δεν φέρει ουδεμία θεσμική αλλαγή στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά μόνο ενίσχυση της διάθεσης εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας και των μηχανισμών της (ένας εκ των οποίων είναι και η ΚΕΔΕ και ο πρόεδρος της).

«ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ»

Exit mobile version