Site icon TrikalaVoice

Η Πύλη στην… «οδό των Αγγέλων» (φωτό)

Πολυμελής αντιπροσωπεία ακαδημαϊκών και αυτοδιοικητικών του Λορέτο της Ιταλίας, υπό τον πρίγκιπα Alessio Ferrari Angelo-Comneno βρέθηκε το τριήμερο στην περιοχή μας.

 

Στο Λορέτο βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο «Οίκος της Παναγίας», ο οποίος κατά την παράδοση έχει χτιστεί με τις πέτρες από το σπίτι της Παναγίας στη Ναζαρέτ. Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία και μελέτες οι πέτρες αυτές μεταφέρθηκαν στο Λορέτο δια μέσω θαλάσσης και για 3,5 χρόνια παρέμειναν στην Πόρτα Παναγιά της Πύλης και στη συνέχεια στην Άρτα, έδρα τότε του Δεσποτάτου της Ηπείρου και των Κομνηνών (διάδοχος των οποίων φέρεται ο  Alessio Ferrari Angelo-Comneno).

Ο στόχος, λοιπόν, είναι να «χαραχτεί» αυτή η οδός, από τη Ναζαρέτ μέχρι Λορέτο ως μιας «Οδός Αγγέλων» που μεσοπρόθεσμα θα τονώσει τον θρησκευτικό τουρισμό, κυρίως στις λοιπές περιοχές καθώς το Λορέτο δέχεται πάνω από 4 εκατομμύρια κόσμο ετησίως και λόγω της σπουδαιότητάς του υπάγεται απευθείας στο Βατικανό! Ο δήμαρχος Κώστας Μαράβας βλέπει ως μια εξαιρετική ευκαιρία τόνωσης του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή μας την συγκεκριμένη ενέργεια και ήδη κινείται ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες ανακήρυξης της «Οδού των Αγγέλων».

Το περασμένο τριήμερο στην Πύλη βρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι του Λορέτο, υπεύθυνοι Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ο ίδιος ο πρίγκιπας, πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών “Angelica Constantiniana” της Ρώμης. Οι Ιταλοί περιηγήθηκαν στην περιοχή μας, τόσο στα Μετέωρα, όσο και στη πόλη των Τρικάλων, είχαν επιχειρηματικές συναντήσεις στο Επιμελητήριο, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου ο Ακαδημαϊκός Χάρης Κουδούνας παρουσίασε τη μελέτη του πάνω στην «Οδό των Αγγέλων», μέρος της οποίας περιλαμβάνεται σε τόμο που εκδόθηκε στην Ιταλία υπό τον Giuseppe Santarelli  και φέρει τον τίτλο «The Holy House of Loreto».

Exit mobile version