Τοπικά

Η “Ράδιο Κατάληψη” γιορτάζει και… κερνάει!!!

Γεια σας φίλες και φίλοι του Ράδιο Κατάληψη. Είμαστε και σήμερα εδώ να σας κρατήσουμε συντροφιά και σήμερα Παρασκευή 28/07/2023. Είμαστε η Μαριάννα κ ο Παντελής και αυτά είναι τα θέματα μας.

 

.
Σαν Σήμερα #NOT
Σαν Χτες

Άγιος Παντελεήμων
( 275μ.Χ.-27/07/305μ.Χ ) και η στήλη γιόρταζε χτες κατά το ήμισυ και το συνεχίζει και σήμερα με ένα μικρό αφιέρωμα στον Άγιο επειδή ο Παντελής μας είναι πολύ υπερήφανος για το όνομα του όπως θα διαβάσετε παρακάτω έχει ένα σπάνιο όνομα. Δεν μπορούμε να του χαλάσουμε χατίρι και ψάξαμε και  βρήκαμε πράγματα που αφορούν το όνομα του και τον Άγιο Παντελεήμων.

Παντελής ο ευσπλαχνικός (από το Παντελεήμων) γιορτάζει στις 27 Ιουλίου, ελεεί τους πάντες, τους συμπονάει όλους.
Λένε πως έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και συχνά επιδιώκει να τραβάει την προσοχή των άλλων με το ντύσιμο και τη συμπεριφορά του ‑όταν αγαπάει είναι αφοσιωμένος και προστατευτικός, αλλά πολύ ζηλιάρης. Αν και σαν όνομα είναι μάλλον σπάνιοκάτω του 0.5% (σύμφωνα με τα στατιστικά υπάρχουν κάπου 25.000 σ’ όλη την Ελλάδα (οι Γιώργηδες είναι ~530.000 & οι Γιάννηδες 380.000)

Ο Άγιος Παντελεήμων είναι Μεγαλομάρτυς της Ορθόδοξης Εκκλησίας και η μνήμη του τιμάται κάθε χρόνο στις 27 Ιουλίου. Γεννήθηκε περί τα μέσα του 3ου αιώνα στη Νικομήδεια της Βιθυνίας, στη Μικρά Ασία και προερχόταν από εύπορη οικογένεια. Αρχικά, ονομαζόταν Παντολέων, ενώ ο πατέρας του ήταν ειδωλολάτρης και η η μητέρα του Ευβούλη είχε ασπαστεί το χριστιανισμό. Μάλιστα, άρχισε να του μιλά για τον Χριστιανισμό σε πολύ μικρή ηλικία. όμως έφυγε από την ζωή, όσο ο Παντολέων ήταν σε πολύ νεαρή ηλικία. Ο Παντολέων απέκτησε από μικρή ηλικία εγκύκλια παιδεία και όταν την ολοκλήρωσε σπούδασε την ιατρική, διακρινόμενος όμως και για την ρητορεία του. Η οικογένεια του είχε καλές σχέσεις με την αυλή του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού και σύντομα ο Παντολέων θα πήγαινε στο παλάτι. Παρόλα αυτά, γνώρισε τον Άγιο Ερμόλαο και ασπάστηκε το χριστιανισμό. Μετά από καιρό ο πατέρας του πέθανε και ο ίδιος απέκτησε μια μεγάλη περιουσία, την οποία πούλησε για να βοηθήσει τους φτωχούς, ενώ προσέφερε αφιλοκερδώς ιατρικές υπηρεσίες σε όποιον είχε ανάγκη. Η πρακτική του αυτή όμως, ώθησε πολλούς να τον καταγγείλουν και να υποδείξουν στα ανάκτορα πως είναι Χριστιανός. Έτσι συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Αυτοκράτορα. Εκεί κλήθηκε να θυσιάσει στα είδωλα για να αφεθεί ελεύθερος, αλλά αρνήθηκε. Σύμφωνα με την παράδοση, τότε έστειλαν μπροστά του έναν παράλυτο, ώστε να τον θεραπεύσει, είτε αυτός, είτε οι ιερείς των ανακτόρων για να φανεί ποιος είναι ο αληθινός Θεός. Ο Άγιος Παντελεήμων θεράπευσε τον παράλυτο, κάτι που προξένησε μεγάλη κατάπληξη και ο Αυτοκράτορας θέλησε πάλι να τον μεταπείσει. Ο Παντελεήμων αρνήθηκε και οδηγήθηκε στο μαρτύριο. Έκτοτε, η μνήμη του εορτάζεται στις 27 Ιουλίου.

Τα ίδια Παντελάκη μου Τα ίδια Παντελή μου
Ο Παντελής ο Ρεμπελιάς

Έντιμε άνθρωπε κυρ Παντελή
Έντιμε άνθρωπε, κυρ Παντελή Έχεις κατάστημα κάπου στη γη
Πουλάς εμπόρευμα, βγάζεις λεφτά Πολλά λεφτά, πολλά λεφτά Τις Κυριακές πρωί στην εκκλησιά Σταυροκοπιέσαι στην Παναγιά Έντιμε άνθρωπε, κυρ Παντελή
Έχεις και σύζυγο, κόρη, παιδί Μοντέρνα έπιπλα, έγχρωμη TV
Τρως τροφή πνευματική Μακριά από κόμματα μην βρεις μπελά “Πατρίς, θρησκεία και φαμελιά

Παντελής Ε Δημητριάδής
Ο Παντελής Δημητριάδης ή αλλιώς Π.Ε. Δημητριάδης[(25 Μαΐου 1978) είναι Έλληνας τραγουδοποιός, ερμηνευτής και perfomer, γνωστός για τη δουλειά του με τα συγκροτήματα Κόρε. Ύδρο. (19932014) και Τα Παιδιά της Παλαιότητας (2013– )
Πηγή  Wiki

Top 3 Κόρε Ύδρο
Άλλη Μια Νύχτα Σύγχυσης Και Γέλιου
Σε μια ανδρόγυνη κατάσταση αιωρούμαι
Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να σταθώ σωστός πατέρας

Το Σπίτι
Γι’ αυτόν τον ήλιο που αγαπώ και μισώ
Γι’ αυτό το δέντρο που τον τάφο μου θα ορίσει

Χωρίς Επίκληση
Το όνομά σου συλλαβίζοντας
Τη μορφή σου ζωγραφίζοντας
Τα πάντα όλα στη γη τα ζήσαμε μαζί
Μα εσύ μας ξέχασες

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ
Blur – Balllad Of Darren
Φοβερό εξώφυλλο για cover story στο facebook αλλά το περιεχόμενο απογοήτευση.
Το ακούς  ΕΔΩ
Βαθμολογία 3/5

Paris Texas – Mid Air
Ladies And Gentelmen from Los Angeles California Paris Texas
Το ακούς ΕΔΩ
Βαθμολογία 5/5

Voice Of Baceprot – RETAS
Οι Voice of Baceprot —που συχνά συντομεύονται ως VOB— είναι ένα ινδονησιακό ροκ τρίο που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες που σχηματίστηκε στο Garut της Δυτικής Ιάβας το 2014. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Firda Marsya Kurnia, Widi Rahmawati και Euis Siti Aisya
Το ακους ΕΔΩ
Βαθμολογία 5/5

Συναυλίες
08/06/2024 Coldplay @ OAKA
Στις 8 Ιουνίου το συγκρότημα που έχει πουλήσει 7,5 εκατομμύρια εισιτήρια στην τελευταία περιοδεία του θα δώσει ένα μοναδικό σόου στο ΟΑΚΑ

Από την πρώτη μέρα του Music Of The Spheres World Tour τον Μάρτιο του 2022, οι Coldplay έχουν πουλήσει περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια εισιτήρια – ο μεγαλύτερος αριθμός εισιτηρίων που έχει πουληθεί για οποιαδήποτε περιοδεία τα τελευταία δύο χρόνια. To tour έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς, και έχει αποσπάσει διακρίσεις όπως Favorite Touring Artist στα AMAs 2022 και Tour of The Year στα iHeartRadio Awards 2023.

Τον περασμένο μήνα, μια έκθεση από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης αποκάλυψε ότι η τρέχουσα περιοδεία των Coldplay έχει μέχρι στιγμής μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 47% σε σχέση με την προηγούμενη περιοδεία τους το 2016/17 (σε έναν υπολογισμό show προς show) και ότι έχουν φυτευθεί 5 εκατομμύρια δέντρα ανά τον κόσμο (ένα για κάθε εισιτήριο που έχει πουληθεί).

Top3 Coldplay
Yellow

Trouble

A Sky Full Of Stars

Ξεκίνησε την Τρίτη 25 Ιουλίου στις 9.00 το πρωί η προπώληση των εισιτηρίων για τη μεγάλη συναυλία των Coldplay στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, μέσω της επίσημης σελίδας του συγκροτήματος.

Τα εισιτήρια στην αρένα κοστίζουν 99 Ευρώ, και στις κερκίδες η τιμή τους κυμαίνεται από 52,80 Ευρώ έως 156,20 Ευρώ.

Παράλληλα διατίθενται εισιτήρια υπό το τίτλο “Coldplay – Enhanced Experiences” που κοστίζουν από 198 Ευρώ έως 995 Ευρώ.
Προστέθηκε δεύτερη ημερομηνία για τους Coldplay στο Ολυμπιακό Στάδιο!
Οι Βρετανοί θα εμφανιστούν και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024!

 

Αχ  Ελλάδα Σ Αγαπώ
Το Τραγούδι Του Καλοκαιριού
Μαρίνα Σάττι – Tucutum

Λέτε Μόνο Μόνο Λέτε

Η Συνταγή Της Ημέρας
Espresso Martini

Το Espresso Martini είναι ένα μοντέρνο και παράλληλα κλασικό κοκτέιλ με Βότκα και καφέ espresso !
Υλικά
45 ml Βότκα
45 ml Kahlua (Λικερ Καφέ)
30 ml Bailey’s
30 ml Espresso
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ για κοκτέιλ, γεμίζουμε με πάγο και χτυπάμε καλά! Σουρώνουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι του κοκτέιλ! Γαρνίρουμε με μερικούς κόκκους καφέ espresso.
Το κοκτέιλ Espresso Martini είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!

Τhe End

Για σχόλια – παρατηρήσεις στείλτε μας e-mail radiokatalipsh@gmail.com

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης