Τοπικά

Η τοποθέτηση Παπαστεργίου για τον Ε 65

trikalavoice.gr

«Τα Τρίκαλα μπαίνουν στον συγκοινωνιακό χάρτη της χώρας». Με τη φράση αυτή ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε την ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «το εμβληματικό αυτό έργο, ο Ε65, θα ολοκληρωθεί».

Στο Μουσείο Τσιτσάνη, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για «σπουδαία μέρα, όχι μόνο για τα Τρίκαλα, όχι μόνο για τη Δυτική Θεσσαλία, αλλά για τη Δυτική Μακεδονία, για την Ήπειρο, καθώς είμαστε πια στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε, ότι το εμβληματικό αυτό έργο Ε65, θα ολοκληρωθεί. Θα γίνει πράξη ένα όραμα πολλών δεκαετιών. Και αρκεί να κοιτάξει κανείς τον χάρτη, για να διαπιστώσει ότι ο Ε65, είναι ένας δρόμος ο οποίος πατάει πάνω στη σπονδυλική στήλη της Ελλάδας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων στη σύντομη ομιλία του,
1. Τόνισε τη σημασία του αυτοκινητόδρομου:

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Τρίκαλα. Και έζησα από πρώτο χέρι το πόσο ανυπόφορο είναι να είσαι στο κέντρο της χώρας και αντί να πας παντού εύκολα, να είσαι στην ουσία αποκλεισμένος».

2 Αναφέρθηκε στα οφέλη του:
«Άνθρωποι, οικογένειες, φοιτητές, όνειρα, πολιτισμός, εμπορεύματα, τουρισμός σε λίγα χρόνια θα μπορούν με ασφάλεια και ταχύτητα να ταξιδεύουν μέσω της Ε65, από και προς τα τις περιοχές μας».

  1. Επεσήμανε τη νέα προοπτική:
    «Πλέον αισιοδοξούμε να φέρουμε τις περιοχές μας και πάλι μπροστά. Να αρπάξουμε την ευκαιρία και να αξιοποιήσουμε τη νέα, κεντροβαρή μας θέση».
  2. Κατέθεσε προτάσεις:
    «Την ώρα που ο συγκοινωνιακός χάρτης της ώρας αλλάζει, είναι ευκαιρία να αλλάξει και ο αναπτυξιακός χάρτης, με νέες βιοτεχνικές και βιομηχανικές περιοχές, θύλακες υποδοχής διακομιστικών κέντρων και logistic centers, για τα προϊόντα του τόπου μας!

Και το Ταμείο Ανάκαμψης θα μπορούσε να είναι η πηγή χρηματοδότησης τέτοιων έργων στην περιοχή».

  1. Ευχαρίστησε
    «Εσάς Πρόεδρε προσωπικά, για το ενδιαφέρον που από την πρώτη μέρα δείξατε για το έργο,
    τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή,
    όλους, όσοι όλα αυτά τα χρόνια συνέχιζαν να ενδιαφέρονται και να πιέζουν για το έργο αλλά και αυτούς που το οραματίστηκαν,
    καθώς και τους ανθρώπους της ΤΕΡΝΑ, τους συναδέλφους μηχανικούς και όλο το τεχνικό προσωπικό, για τη μέχρι σήμερα συνεργασία αλλά και την άριστη ποιότητα του έργου».

Στην ίδια εκδήλωση ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα προχωρήσει και η κατασκευή του φράγματος της Μεσοχώρας, με επικαιροποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για να υπάρξει νέα έγκριση περιβαλλοντικών όρων και το φράγμα  να λειτουργήσει ως μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, οι Περιφερειάρχες, Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης.

Παραβρέθηκαν, ο τρικαλινός Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπύρος – Παναγιώτης Λιβανός, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσα, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας και οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στα Τρίκαλα κ.κ. Παπακώστα και Λιούτας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης