Τοπικά

Η Τρίτη της Διακαινησίμου στην Αγία Τριάδα Ροπωτού

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος παρουσία του δημάρχου κου Κωνσταντίνου Μαράβα, οι προγραμματισμένες  θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις την Τρίτη Ημέρα του Πάσχα στην Αγία Τριάδα Ροπωτού, με οργανωτές την τοπική ενορία και το δραστήριο  Ε.Μ. σύλλογο.

 

 

Αρχικά τελέστηκε η Αναστάσιμος Θεία λειτουργία στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας Ροπωτού από τον π. Ρίνη Γεώργιο.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε αρκετός κόσμος, στην πλειοψηφία Ροπωτιανοί που ήλθαν από πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, τιμώντας έτσι την καθιερωμένη εδώ και χρόνια εκδήλωση.

Μετά την θεία λειτουργία και το προσκύνημα της Εικόνας  της Αναστάσεως  από τους πιστούς, ακολούθησαν οι παραδοσιακοί χοροί και τα Πασχαλιάτικα τραγούδια, που τραγούδησαν και χόρεψαν όλοι οι επισκέπτες,  αναβιώνοντας το παλιό έθιμο.

Στην συνέχεια τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου (παιδικό – ενηλίκων)   χόρεψαν παραδοσιακούς πασχαλινούς  χορούς, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Παναγιώτη Μάνου.

Χαιρετισμούς  έκαναν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροπωτού κ. Κωνσταντίνος Βελώνης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ροπωτού κ. Ιωάννης Λαμπρογεώργος, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας, ο Υπουργός ΥΠ.ΕΝ. κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο βουλευτής κ. Αθανάσιος Λιούτας , και ο  Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Την εκδήλωση εκτός των προαναφερθέντων τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης