Τοπικά

Η Τρικαλινή Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα τιμά την προστάτιδά της Παναγία Ακρωτηριανή Σερίφου

Του Ηλία Προύφα
 
Στο αγαπημένο της Μοναστήρι, της προστάτιδός της Παναγίας Ακρωτηριανής ή Θεραπεύτριας, όπως είναι το προσωνύμιο που της έχουν δώσει οι πιστοί, βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη η Αρχιλοχίας της Αεροπορίας Στρατού, Βασιλική Πλεξίδα.

Τρία χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα με την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου Χιούι, στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερα στελέχη του Στρατού Ξηράς, η μόνη διασωθείσα της μοιραίας πτώσης, Αρχιλοχίας Πλεξίδα, είχε αποδώσει τη σωτηρία της σε θαύμα της Παναγίας Ακρωτηριανής.
Έκτοτε, κάθε χρόνο βρίσκεται στο Μοναστήρι, όπου μαζί με το σύζυγό της και συναδέλφους από το Στρατό Ξηράς και κυρίως από την Αεροπορία Στρατού, τιμούν τη χάρη της Παναγίας.
Όπως ανέφερε η ίδια, ”Πανηγυρίσαμε την Παναγία μας την Ακρωτηριανή Σερφιώτισα Θεραπεύτρια στη Σέριφο! Πολύς ο κόσμος που την τίμησε, τόσο στον Πανηγυρικό εσπερινό, όσο και ανήμερα της Εορτής της! 
Εγώ προσωπικά της είμαι ευγνώμων για την διάσωση μου από την πτώση του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας στις 19 Απριλίου 2017 και την ευγνωμονώ που με αξίωσε να πάω για άλλη μία χρονιά να την ευχαριστήσω! Εύχομαι αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε όλοι μας,να μας έχει όλους υπό την σκέπην της και ιδιαίτερα την Πατρίδα μας και την Ορθοδοξία μας!!!
 
kranosgr.com

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης