Ροή Τοπικά

Η υποστολή της σημαίας στα Τρίκαλα (video drone)

trikalavoice.gr

Με την υποστολή της σημαίας από άγημα της ΣΜΥ και φουστανελάδων των Τρικάλων έπεσε η αυλαία των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Δείτε το video του trikalavoice.gr με λήψεις drone το οποίο πραγματικά προκαλεί ρίγη συγκινήσεως:

Ο Δήμος Τρικκαίων διοργάνωσε εκδηλώσεις ανήμερα της επετείου. Παρά την πανδημία και με «σύμμαχο» την τεχνολογία, στόχος ήταν να τιμηθεί η επέτειος, να μεταφερθούν πτυχές του πνεύματος του Αγώνα.
Οι εκδηλώσεις ήταν:
1. Διαδικτυακή μουσική εκδήλωση

Την Πέμπτη 25 Μαρτίου, στις 13:00, προβλήθηκε συναυλία με:
– αναπαράσταση προετοιμασίας αγωνιστών του ΄21  για μάχη (ενδυμασία, όπλα). Δείτε το στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=KviUKJdbuY0
– παράσταση που, με την τέχνη της μουσικής σε κείμενα των σημαντικότερων Ελλήνων ποιητών, αφηγήθηκε το διάβα διακοσίων χρόνων ιστορίας. Δείτε όλη τη συναυλία στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=achmYCiEw-c
Η συναυλία μεταδόθηκε από τις ιστοσελίδες του Δήμου Τρικκαίων και του Μουσείου Τσιτσάνη, καθώς και από τα αντίστοιχα κανάλια στο YouTube

2. Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων: «Ακούγοντας» την Επανάσταση του 1821

Ετοιμάστηκε μια ραδιοφωνική ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων και ιστορικών ντοκουμέντων, ώστε να τιμηθεί η Επανάσταση του 1821.

Ακούστε τη στον σύνδεσμο https://soundcloud.com/thanasis-michalakis/1821a

3. Φωταγώγηση
Κεντρικά σημεία της πόλης των Τρικάλων φωταγωγήθηκαν στο μπλε χρώμα της Ελλάδας. Η κεντρική πεζοφέγυρα, το ρολόι του Φρουρίου, σε συνδυασμό με το άσπρο χρώμα στον Ληθαίο ποταμό και στα τείχη του Φρουρίου, έδιναν την ουσία των εορτασμών.

Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=Wt3FaqNnoD8

  1. Εκδοση αφίσας για την επέτειο
    Σε εορταστική αφίσα, απεικονίζονται οι τρικαλινοί αγωνιστές Νικόλαος Στουρνάρης, Χριστόδουλος Χατζηπέτρος, Γρηγόρης Λιακατάς και ο Φιλικός Αριστείδης Παππάς
  2. Δημοτική Φιλαρμονική

Σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία – έκπληξη, τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής παιάνισαν εμβατήρια και τον εθνικό ύμνο… από τα μπαλκόνια ξενοδοχείου! Στο ξενοδοχείο «Αχίλλειον», στο κέντρο των Τρικάλων, τα μέλη της Φιλαρμονικής «έντυσαν» μουσικά την επέτειο, δίνοντας ξεχωριστό, ιδιαίτερο τόνο στους τρικαλινούς και τις τρικαλινές.

Οι εκδηλώσεις δε σταματούν σε όσα έγιναν την 25η Μαρτίου αλλά θα συνεχιστούν. Συνδιοργανώνονται δε από τον Δήμο Τρικκαίων, το Μουσείο Τσιτσάνη, το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων και την Επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων για την Επανάσταση του 1821.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης