Τοπικά

Η Ψυχούλη κι ο ΣΚΑΪ στα… Τρίκαλα και στα Μετέωρα (video)

Οι Συνταγές Ψυχής και η Ελένη Ψυχούλη σε ένα μαγευτικό οδοιπορικό από τα απόκοσμα Μετέωρα στα πανέμορφα Τρίκαλα, παρουσιάστηκαν χθες Κυριακή 23 Μαΐου στο ΣΚΑΪ.

Η Ελένη, μετά από μια διαδρομή στις πιο εντυπωσιακές κορυφές των Μετεώρων, αναζήτησε την περιοχή που κρύβεται πίσω από τα τουριστικά μονοπάτια της Καλαμπάκας.

Στο πιο παλιό εργαστήρι της περιοχής, είδε τον Διονύση να φτιάχνει παραδοσιακό χαλβά Τρικάλων, που χρειάζεται απλά υλικά και “ένα γλυκό χέρι” και ξεκίνησε για το Αγιόφυλλο, όπου μαζί με την Παρθένα ετοίμασαν λαχταριστή γαλατόπιτα.

Στο τέλος της σημερινής διαδρομής είναι τα Τρίκαλα, με το Κάστρο, την Παλιά Πόλη, το ποτάμι και όλα αυτά που μπλέκονται σε μια νοσταλγική ξενάγηση στην πόλη που είναι φτιαγμένη από μουσική και ιστορία. Κατέληξε σε έναν κρεοπώλη, που της αποκάλυψε τα μυστικά του ντόπιου λουκάνικου, που λατρεύει η γαστρονομική παράδοση της πόλης. Και τέλος με φόντο τα γραφικά στενάκια των Μανάβικων και βασικό συστατικό αυτό το λουκάνικο, η Ελένη μαζί με τον Αντώνη Πλιάτσικα ετοίμασαν στο “Λαδοφάναρο” την πιο απλή, αλλά πεντανόστιμη μακαρονάδα.

Δείτε όλο το επεισόδιο ΕΔΩ .

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης