Τοπικά

Η 5η διακρατική συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ στα Τρίκαλα

Στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2019 στα Τρίκαλα, στο Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη, διεξήχθη η πέμπτη διακρατική συνάντηση στο πλαίσιο του σχεδίου «e-co-foot – Ecological Footprint Training» με κωδικό «2017-1-AT01-KA201-035037», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης ΚΑ201 (Στρατηγικές Συμπράξεις που υποστηρίζουν την καινοτομία στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης) του προγράμματος Erasmus+. Στο σχέδιο συμμετέχει το Κ.Π.Ε. Περτουλίου – Τρικκαίων ως εταίρος καθώς και οι: akaryon (Αυστρία) – Συντονιστής, Plattform Footprint (Αυστρία), Πανεπιστήμιο Eötvös Loránd (Ουγγαρία), Colegiul Vasile Lovinescu (Ρουμανία). Η υλοποίησή του ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2017 και θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2020.

 

Στη συνάντηση έγινε ανασκόπηση για τη μέχρι τώρα πορεία του σχεδίου από την οποία διαπιστώθηκε πως οι εργασίες βρίσκονται εντός χρονοδιαγράμματος. Έχει ολοκληρωθεί η συγγραφή στην Αγγλική γλώσσα του εκπαιδευτικού πακέτου που απευθύνεται τόσο στους μαθητές ηλικίας 10 έως 18 ετών όσο και στους εκπαιδευτικούς καθώς και η δημιουργία του e-learning μαθήματος και του «Υπολογιστή Οικολογικού Αποτυπώματος» του οποίου η λειτουργία θα ξεκινήσει σύντομα. Επίσης μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η μετάφραση όλου του υλικού στην Ελληνική, Γερμανική, Ρουμάνικη και Ουγγρική γλώσσα.

 

Κατά την διήμερη παραμονή τους οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα αξιοθέατα της πόλη των Τρικάλων καθώς και τα Μετέωρα.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης