Τοπικά

Η Coca-Cola στην Ελλάδα Ανακοινώνει Νέο Αντιπλημμυρικό Έργο στα Τρίκαλα

Η επόμενη μέρα στη Θεσσαλία, σήμανε την έναρξη μιας νέας φάσης για επιτακτική ανασυγκρότηση της περιοχής, μετά τις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε από την κακοκαιρία «Ντάνιελ». Η Coca-Cola στην Ελλάδα ανέδειξε από την αρχή, έμπρακτα, την σημασία της εταιρικής υπευθυνότητας μέσα από μια στοχευμένη προσπάθεια για να μπορέσει να βοηθήσει τους πληγέντες. Συγκεκριμένα, έσπευσε να συνδράμει στην περιοχή μας με δράσεις ανακούφισης που περιλάμβαναν δωρεά δύο εκατομμυρίων φιαλών νερού ΑΥΡΑ, το οποίο διανεμήθηκε σε συμπολίτες μας που είχαν άμεσα ανάγκη.

 

 

Παράλληλα, υποστήριξε ένα ολοκληρωμένο πεντάμηνο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής και ιατρικής αρωγής για τους πληγέντες, μέσω κινητής μονάδας που πραγματοποιεί οργανωμένες επισκέψεις σε χωριά, αλλά και επισκέψεις πόρτα-πόρτα για τις ευπαθείς ομάδες. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τους Γιατρούς του Κόσμου.

Πρόσφατα, σε στενή συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Global Water Partnership-Mediterranean (GWP-Med) και με την υποστήριξη του The Coca-Cola Foundation, ανακοίνωσε την υλοποίηση ενός έργου αντιπλημμυρικής προστασίας, το οποίο έρχεται να ενισχύσει τα έργα που έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται από τον Δήμο και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τρικάλων (ΔΕΥΑΤ). Το έργο αναμένεται να προστατεύσει την περιοχή από πιθανά μελλοντικά ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο για την περιοχή που περιλαμβάνει εγκατάσταση αγωγού απομάκρυνσης όμβριων υδάτων από την περιοχή της Μπάρας των Τρικάλων, μίας από τις περιοχές που επλήγησαν σοβαρά από τις καταστροφικές πλημμύρες.

default

Αυτό το πρωτοποριακό έργο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αποδεικνύει πώς η δύναμη της συνεργασίας, σε καταστάσεις κρίσης, μπορεί να οδηγήσει σε άμμεσες και δραστικές λύσεις που θα εξασφαλίσουν την προστασία αλλά και την ανθεκτικότητα της περιοχής.

Στο πλαίσιο της παρέμβασης, παράλληλα με το παραπάνω τεχνικό έργο, ο διεθνής οργανισμός GWP-Med θα υλοποιήσει δράσεις ενδυνάμωσης τοπικών φορέων καθώς και επιμορφωτικές δράσεις σχολικής εκπαίδευσης στα Τρίκαλα για την προώθηση της ορθής διαχείρισης των υδατικών πόρων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, την υιοθέτηση καλών πρακτικών και την προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Ο διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση του αντιπλημμυρικού έργου αναμένεται να δημοσιευτεί μέσα στον Απρίλιο 2024 και το έργο θα παραδοθεί μέσα στους επόμενους μήνες θωρακίζοντας ουσιαστικά την περιοχή προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες καταστρόφής όπως αυτές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Η πρωτοβουλία της Coca-Cola στην Ελλάδα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα του πώς η ενεργός συμμετοχή και συνεργασία ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μπορεί να οδηγήσει σε θετικές αλλαγές για την κοινωνία μας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης