Ροή Τοπικά

Θανάσης Λιούτας: Δόθηκε λύση στο ζήτημα της συνδεδεμένης για τους αιγοπροβατοτρόφους

Όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός, όσοι αιγοπροβατοτρόφοι δεν είχαν υποβάλει διοικητικές πράξεις διόρθωσης ζωικού κεφαλαίου, με αποτέλεσμα να μην πληρώνονται ή να πληρώνονται με κύρωση στην πρόσφατη πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης πρόβειου και αίγειου κρέατος, η οποία πραγματοποιήθηκε την 21η Μαΐου του 2021, μπορούν να υποβάλουν διοικητικές πράξεις διόρθωσης μέσω των ΚΥΔ προκειμένου να πληρωθούν στην αμέσως επόμενη πληρωμή (όσοι έχουν απόκλιση άνω του 10%). Η προθεσμία για την υποβολή των διοικητικών πράξεων ξεκινά από την 1η Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Δευτέρα 7 Ιουνίου του 2021 και ώρα 23:59:00.

«Η παραπάνω απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δίνει μια σημαντική λύση σε ένα πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα. Το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί, καθώς λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας, οι οποίες δυσκόλευαν τις μετακινήσεις των κτηνοτρόφων μας, εκείνοι δεν είχαν προβεί σε διορθώσεις σχετικά με την αντιστοιχία των αιγοπροβάτων που αναγράφονταν στη δήλωσή τους και της ποσότητας του παραδοτέου γάλακτος. Τώρα, στη διάρκεια της προθεσμίας που δόθηκε μπορούν να υποβάλουν τις διοικητικές πράξεις διόρθωσης μέσω των ΚΥΔ», δήλωσε ο Τρικαλινός βουλευτής.

«Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΟΠΕΚΕΠΕ εργάστηκαν άμεσα, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα με δίκαιο και άμεσο τρόπο και κτηνοτρόφοι μας να μη χάσουν ένα πολύ βασικό μέρος του εισοδήματός τους».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης