Τοπικά

Θανάσης Λιούτας: Ενισχύονται οι καπνοπαραγωγοί λόγω Κορωνοϊού

«Με ανακοίνωσή του», σημειώνει ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας, «ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός, ανακοίνωσε τη χορήγηση ενίσχυσης στους καλλιεργητές καπνού λόγω της πανδημίας, ύψους 11,3 εκατομμυρίων ευρώ».

 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η χορήγηση ενίσχυσης θα αφορά τους καλλιεργητές όλων των ποικιλιών καπνού (Μπασμά, Βιρτζίνια και Μπέρλευ, Σαμψούς Κατερίνης). Το Υπουργείο θα στείλει το αίτημα προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη συνέχεια θα προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Ο Θανάσης Λιούτας γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις πολύ μεγάλες οικονομικές συνέπειες, τις οποίες έχει υποστεί ο κλάδος των καπνοπαραγωγών μέσα στην υγειονομική κρίση και εξαρχής είχε υπογραμμίσει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι η αποζημίωση λόγω Κορωνοϊού στους καπνοπαραγωγούς μας αποτελούσε ένα δίκαιο αίτημα, το οποίο έπρεπε να ικανοποιηθεί. Το αίτημα αυτό βαίνει προς ικανοποίηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι στηρίζει έμπρακτα τους παραγωγούς μας.

Ο κ. Λιούτας πάντοτε δηλώνει ότι, στήριξε, στηρίζει και θα στηρίζει τα αιτήματα των καπνοπαραγωγών του τόπου μας, καθώς και ότι οι καπνοπαραγωγοί μας είχαν, έχουν και θα έχουν έναν ζωτικό ρόλο για την ανάπτυξη της τοπικής αγροτικής – και όχι μόνο -οικονομίας μας.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής βρίσκεται πάντα σε στενή επαφή με τον Υπουργό, κ. Σπήλιο Λιβανό, για κάθε ζήτημα, το οποίο απασχολεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Νομού Τρικάλων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης