Ροή Τοπικά

Θεατρική Παράσταση από το 2ο Γενικό Λύκειο

Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά που χάρισε πολύ γέλιο σε όλους μας. Μικροί και μεγάλοι παρακολουθήσαμε με προσοχή την άρτια – σχεδόν επαγγελματική – θεατρική ερμηνεία και μας εντυπωσίασε η αξιέπαινη προσπάθεια που κατέβαλαν οι μαθητές/ριες του σχολείου μας με την επιμέλεια των καθηγητριών Αγλαΐας Βούζα και Ευαγγελίας Νικατσιού αλλά και την ηθική και έμπρακτη συμπαράσταση όλου του Συλλόγου και του Διευθυντή του σχολείου.

Ο διευθυντής του σχολείου, Αριστείδης Λυμπίκης καλωσόρισε τους θεατές και η συντονίστρια της θεατρικής παράστασης Αγλαΐα Βούζα αναφέρθηκε στους ρόλους που υποδύθηκαν οι μαθητές/ριες και αφορούσαν το υπέροχο θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ένας βλάκας και μισός» τονίζοντας τη συλλογικότητα της προσπάθειας και την αξία που έχει η συμμετοχή των μαθητών σε τέτοιες εκδηλώσεις του σχολείου

Ο Θωμάς Κατσαρός (Γιώργος Αλεξόπουλος) ένας καλοκάγαθος άνθρωπος γίνεται συχνά αντικείμενο χλευασμού λόγω της χαμηλής νοημοσύνης του. Είναι ερωτευμένος με την όμορφη χήρα Ουρανία Τσαλαβούτα (Χαρά Παπαπολυκάρπου). Η Ουρανία προσποιείται πως ανταποκρίνεται στο ενδιαφέρον του Θωμά, προκειμένου να τον χρησιμοποιεί για διάφορες εργασίες. Ο σύζυγος της Ουρανίας, Σωτήρης Καραμαούνας (Νίκος Μίχος), γνωστός για τη φιλαργυρία του, εδώ και ένα χρόνο θεωρείται νεκρός μετά από το ναυάγιο του πλοίου στο οποίο επέβαινε.

Ξαφνικά, ένα βράδυ ο Σωτήρης εμφανίζεται ζωντανός και αβλαβής πίσω στο σπίτι του και ….

Τα σκηνικά αν και λιτά  εντυπωσίασαν τους/τις παρευρισκόμενους/ες ενώ οι συμμετέχοντες/ουσες στην παράσταση ηθοποιοί με τα απλά κοστούμια τους και την ερμηνεία τους απέδωσαν άρτια το ρόλο τους.

Τα πρόσωπα της κωμωδίας (με τη σειρά εμφάνισης)ήταν:

Ανθή:  Αρετή Γιαννούλα

Φώτης:  Στέφανος Πλιάτσικας

Κυρά Θοδώρα:  Δήμητρα Παπασπύρου

Θωμάς Κατσαρός:  Γιώργος Αλεξόπουλος

Ουρανία:  Χαρά Παπαπολυκάρπου

Κυρ Σωτήρης:  Νίκος Μίχος

Αναστάσης – χωροφύλακας:  Έντρι Ισουφάι

Καραμήτσος : Χρήστος Κατσαντώνης

Α΄ γειτόνισσα:  Κέλυ Βελέντζα

Β΄ γειτόνισσα:  Βασιλεία Σκαμάγκα

Πρόεδρος:  Γεωργία Καραλή

Εισαγγελέας:  Βάσια Γερογιάννη

Περλεπές:  Μαρία Τσιόντση

Σαματάς:  Βαγίνα Σιακαβάρα

Οι μαθητές/ριες χάρισαν πολύ γέλιο και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους. Ήταν μια υπόσχεση να συνεχιστούν και στο μέλλον δραστηριότητες που να αναδεικνύουν τον Πολιτισμό  αλλά και τα ιδιαίτερα ταλέντα των μαθητών

Στο τέλος της παράστασης ο Διευθυντής κ. Λυμπίκης ευχαρίστησε την αντιδήμαρχο Παιδείας Έφη Λεβέντη, τον υπεύθυνο ΠΛΗΝΕΤ Λεωνίδα Μποντίλα, την υποδιευθύντρια του σχολείου Αγλαΐα Βούζα, αρωγό σε κάθε προσπάθεια του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς του 2ου ΓΕΛ και τους εκπαιδευτικούς των άλλων  σχολείων που παρευρέθηκαν, το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, όλους τους γονείς &  κηδεμόνες των μαθητών και τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ αλλά και των άλλων σχολείων που ήταν παρόντες στην εκδήλωση και τους ευχήθηκε  καλή επιτυχία ενόψει των εξετάσεων που τώρα αρχίζουν.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης