Τοπικά

Θοδωρής Τσίνας: “Η επόμενη μέρα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θέλει πολλή δουλειά”

Συνέντευξη στην εφημερίδα ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ του επιχειρηματία και υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου Τρικάλων της “Συμμαχίας Υπέρ των Πολιτών του Κώστα Αγοραστού, Θοδωρή Τσίνα:

 

 

“Σήμερα μιλάμε με έναν νέο άνθρωπο και επιχειρηματία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το μέλλον του τόπου μας.

O Θοδωρής Τσίνας γεννήθηκε το 1997 στα Τρίκαλα. Είναι απόφοιτος ΙΕΚ Οινολογίας. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της εμπορίας ποτών και  των logistics. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Τρικάλων. 

Κατέρχεται στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» του Κώστα Αγοραστού.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Τι κάνει έναν νέο άνθρωπο και επιχειρηματία να ασχοληθεί με την πολιτική;

Τον κάνει η αγωνία για το κοινό μας μέλλον. Η αγωνία για να διαμορφώσουμε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και ένα πλαίσιο όπου θα μπορεί κάποιος να επενδύσει είτε στις νέες τεχνολογίες, είτε στον πρωτογενή τομέα παραγωγή, είτε στον τουρισμό. Νομίζω δεν είναι σωστό και προσωπικά εμένα δεν μου πάει να κάθομαι στον καναπέ και απλά να κριτικάρω. Χρειάζεται δράση, χρειάζεται συνέπεια και χρειάζεται δουλειά για να πετύχουμε υψηλούς στόχους.

 

-Γιατί με τον Κώστα Αγοραστό και τη «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών»;

 

Γιατί τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες τους και περιφερειακοί σύμβουλοι τόσο στα Τρίκαλα όσο και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία έχουν αποδείξει πως και ξέρουν και μπορούν. Στα 13 αυτά χρόνια η Θεσσαλία ήρθε στο προσκήνιο, ολοκληρώθηκαν τα περισσότερα μεγάλα έργα υποδομής, αποκτήσαμε ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο που ενώνει τις τέσσερις μεγάλες πόλεις της Περιφέρειάς μας, έγιναν παρεμβάσεις σε περιβαλλοντικά έργα και δόθηκαν κίνητρα για επενδύσεις, νέες δουλειές και νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή μας. Ο Κώστας Αγοραστός έχει όραμα και είμαι βέβαιος ότι τη νέα 5ετία θα πετύχει ακόμη υψηλότερους στόχους προς όφελος όλων των Θεσσαλών.

 

-Οι πρόσφατες πλημμύρες δεν θα επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα;

 

Ζήσαμε τη μεγαλύτερη καταιγίδα των τελευταίων αιώνων. Υποστήκαμε όλοι ζημιές. Προφανώς υπάρχει και οργή και αγανάκτηση. Δεν μπορεί όμως να χρεώνουμε τα πάντα στον Κώστα Αγοραστό. Νομίζω ότι και μέσα από την καταστροφή ο περιφερειάρχης θα βρει τρόπο να αναγεννήσει τη Θεσσαλία.

 

-Είσαι οινοποιός με ένα από τα μεγαλύτερα οινοποιεία στην Ελλάδα. Υπάρχει μέλλον στον κλάδο;

 

Προφανώς και υπάρχει και γι’ αυτό δουλεύουμε καθημερινά. Θα πρέπει όμως να ανοίξουμε και νέους ορίζοντες. Να δούμε πως μπορούμε να ενώσουμε οινοποιεία, βιολογικές κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής, αγροκαλλιέργειες με τον τουρισμό. Θεωρώ ότι ο αγροτουρισμός είναι το μέλλον για την περιοχή μας και το σύνολο της Θεσσαλίας και θα πρέπει συντονισμένα να δουλέψουμε. Να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα, τον γαστρονομικό τουρισμό, τις εξαιρετικές ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν στα Τρίκαλα και στη Θεσσαλία.

 

-Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους ψηφοφόρους;

Με την Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Αγοραστού να ολοκληρώνει  τα μεγάλα έργα υποδομής στη Θεσσαλία, ανοίγεται μπροστά μας ένας νέος δρόμος γεμάτος ευκαιρίες, για επενδύσεις και ανάπτυξη.

Ευκαιρίες που έχουν να κάνουν με επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, στη χάραξη μιας ενιαίας πολιτικής που θα δίνει την ευκαιρίας στους αγρότες και κτηνοτρόφους να αναζητήσουν, να βρουν και να εφαρμόσουν νέες τεχνικές που θα εξασφαλίζουν την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων τα οποία θα είναι ικανά να προωθηθούν στις αγορές του κόσμου.

Σε αυτή τη νέα εποχή είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνδέσουμε, ειδικά στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, τον πρωτογενή τομέα με το συνεχώς και δυναμικά αναπτυσσόμενο τουριστικό προϊόν. Ήπιες μορφές τουριστικής ανάπτυξης με έμφαση στον αγροτουρισμό, είναι ικανές να ενισχύσουν περαιτέρω το εισόδημα των νέων ανθρώπων που θέλουν να μείνουν και να επενδύσουν στον τόπο τους. 

Με ολοκληρωμένο σχέδιο συνεχίζουμε στο πλευρό του Κώστα Αγοραστού για να φέρουμε τη Θεσσαλία, την Π.Ε. Τρικάλων, μπροστά.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης