Τοπικά

Θοδωρής Χήρας: “Γεωπάρκο Πύλης – Μετεώρων. Η μεγάλη συναίνεση της αντιπολίτευσης”

Ως αρχηγός της αντιπολιτευτικής ομάδας στον Δήμο Πύλης και επικεφαλής του συνδυασμού «Πορεία στο Μέλλον» έχω την τιμή και τη χαρά να εκφράσω την πλήρη συμπαράστασή μου και τη συναίνεσή μου στην υλοποίηση του Γεωπάρκου Πύλης – Μετεώρων. Αυτό το σημαντικό έργο που ετοιμάζεται να αναπτυχθεί στην περιοχή μας, σε συνεργασία με την UNESCO, έρχεται να αναδείξει την πλούσια γεωποικιλότητα και βιοποικιλότητα που χαρακτηρίζει τον τόπο μας.

Η δημιουργία του Γεωπάρκου αποτελεί ένα μεγαλόπνοο και φιλόδοξο έργο, που έχει τη δυνατότητα να φέρει πλήθος οφελών στην περιοχή μας. Η προστασία της βιοποικιλότητας και των γεωλογικών μνημείων θα ενισχυθεί, διασφαλίζοντας την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής μας, ενώ θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για τον εναλλακτικό τουρισμό.
Πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτήν την προσπάθεια, καθώς ενισχύοντας το Γεωπάρκο, θα ενισχύσουμε και τις τοπικές κοινωνίες μας. Ο “γεωτουρισμός” που θα προκύψει θα προσελκύσει επισκέπτες από κοινωνίες με διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις και αυτή η πολιτιστική ανταλλαγή θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και αξιοποιήσιμη.
Η προσέγγιση αυτή, που βαδίζει χέρι-χέρι με την προστασία του περιβάλλοντος και την οικονομική ανάπτυξη, είναι αυτή που οδηγεί σε βιώσιμη μελλοντική πορεία. Με την υποστήριξη όλων των φορέων και των κατοίκων της περιοχής, θα διασφαλίσουμε ότι το Γεωπάρκο Πύλης – Μετεώρων θα αποτελέσει ένα παράδειγμα άριστης διαχείρισης και αειφόρου ανάπτυξης.
Τελειώνοντας, θέλω να τονίσω πως η αντιπολίτευση συναίνεσε στη δημιουργία αυτού του Πάρκου και ψήφισε την υλοποίησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το εγχείρημα αυτό υπερβαίνει τα αντιπολιτευτικά όρια και αποτελεί μια κοινή προσπάθεια για την ευημερία και την προστασία της περιοχής μας.
Στηρίζουμε πλήρως το Γεωπάρκο Πύλης – Μετεώρων και δεσμεύομαι προσωπικά να προωθήσω την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου για την περιοχή μας και τον τοπικό πληθυσμό. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε το όνειρο αυτό πραγματικότητα και να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο και ευημερούν μέλλον για όλους.
Με εκτίμηση,
Θεόδωρος Χήρας
Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Πύλης
και επικεφαλής του συνδυασμού «Πορεία στο Μέλλον»

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης