Site icon TrikalaVoice

Θοδωρής Χήρας: “Κύριοι της δημοτικής αρχής, συντονιστείτε επιτέλους για το καλό του τόπου”

Δυστυχώς, την Δευτέρα 01/02/2022 συμμετείχαμε σε μια ακόμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, όπου με τις ερωτήσεις μας προς τη δημοτική αρχή πάνω σε κρίσιμα ζητήματα, αποκαλύφθηκε αβίαστα το τραγικό έλλειμμα επικοινωνίας και συνεννόησης ανάμεσα στον κ. Μαράβα και τους συνεργάτες του.

 

Θεωρώντας, λοιπόν, υποχρέωση απέναντι στους δημότες την ενημέρωση τους για τα διαμειφθέντα στο δημοτικό συμβούλιο, ως παράταξη που νοιάζεται και αγωνίζεται για την πρόοδο του Δήμου μας ασκώντας δίκαιη κριτική, καταθέτουμε την αγωνία μας και τον προβληματισμό μας για τις κινήσεις της δημοτικής αρχής που δείχνει να παραπατά, αδύναμη να σταθεί αντάξια των υποσχέσεων της στους πολίτες του δήμου μας. Στην οικονομική επιτροπή διαπιστώσαμε ότι το πολυδιαφημιζόμενο αθλητικό κέντρο στο ΚΟΡΠ επιτέλους τελείωσε και ότι πληρώνεται ο εργολάβος. Δυστυχώς, όμως, ανακαλύψαμε όλοι ότι το μόνο έργο που έγινε έγινε στην περιοχή και πληρώθηκε είναι χωματουργικές εργασίες, οι οποίες μάλιστα δεν ολοκληρώθηκαν λόγω ζητημάτων τεχνικής φύσεως. Με λύπη μας καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι αθλητικό κέντρο στη θέση ΚΟΡΠ, στο Τ.Δ. Βροντερού δεν υπάρχει, παρότι δαπανήθηκαν 300.000 ευρώ.

Μια σημαντική αθλητική υποδομή που δεν πρόκειται να λάβει σάρκα και οστά, ούτε στο άμεσο μέλλον, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον κ. Μαράβα, που το μόνο που κατάφερε ήταν να ολοκληρώσει ένα… λιβάδι. Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η δημοτική αρχή; Δια του συμβούλου της παράταξης μας Ευάγγελου Κουτή, αναδείξαμε την ανάγκη ύπαρξης απινιδωτή, σε μόνιμη βάση, στο Χιονοδρομικό του Περτουλίου, η οποία σημειωτέον είναι υποχρεωτική. Μας διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει απινιδωτής, τον οποίο μάλιστα μετέφερε “με τα χεράκια της” η αρμόδια αντιδήμαρχος Υγείας κα Χαρά Καλλιώρα (δανειζόμαστε την τοποθέτηση της). Επειδή είμαστε σε θέση ως παράταξη να γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει απινιδωτής στο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, καλούμε τη δημοτική αρχή να σταματήσει τα ψεύδη και να χειριστεί με αίσθημα ευθύνης ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για τη δημόσια υγεία.

Επίσης, ζητήσαμε να μάθουμε αν έχουν πιστοποίηση οι 14 πρώτες παιδικές χαρές που κατασκευάστηκαν στο δήμο Πύλης. Ο κ.Μαράβας παραδέχτηκε στην Οικονομική Επιτροπή πως δεν έχουν πιστοποιηθεί και μάλιστα ζήτησε από τον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα να κινηθεί άμεσα για την απόκτηση των πιστοποιήσεων. Φαίνεται όμως πως λογάριαζε χωρίς τον πρώην αντιδήμαρχο Σωτήρη Χατζή, ο οποίος τοποθετήθηκε λέγοντας στο σώμα ότι υπάρχουν οι πιστοποιήσεις! Μπροστά στα μάτια μας εκτυλίχθηκε ένα ιδιότυπο μπούλινγκ από τους συμβούλους της πλειοψηφίας προς τον κ. Χατζή, ο οποίος λίγα λεπτά μετά την τρικυμία, προσκόμισε στο δημοτικό συμβούλιο και τις 14 πιστοποιήσεις! Ο Δήμαρχος και ο Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας δεν ήξεραν καν την ύπαρξη τους. Και εύλογα αναρωτιόμαστε αν είναι για γέλια ή για κλάματα! Η θαλασσοταραχή δεν έχει τέλος για την παράταξη του κ.Μαράβα, αφού σε ερώτηση μας για το που βρίσκεται το «Έργο της ύδρευσης» στο Παλαιομονάστηρο, προς μεγάλη μας έκπληξη ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας, μας είπε ότι το σταμάτησε ο ίδιος το έργο γιατί διαπιστώθηκαν πολλά αχαρτογράφητα δίκτυα στο σημείο της κατασκευής του, όπως και πολλές παράνομες συνδέσεις ύδρευσης, κάτι που το παραδέχτηκε στο δημοτικό συμβούλιο και ο πρώην αντιδήμαρχος κ.Χατζής. Zητάμε από την πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ να μας απαντήσει για τις ενέργειες που έκανε για αυτό το ζήτημα και να βάλει ένα οργανόγραμμα για το σημαντικό έργο, καθώς δεχόμαστε πληθώρα διαμαρτυριών από κατοίκους του χωριού που βλέπουν το έργο να βαλτώνει. Κύριοι της δημοτικής αρχής, συντονιστείτε επιτέλους για το καλό του τόπου.

Για την δημοτική παράταξη ΠΥΛΗΣ ΟΡΑΜΑ

Θεόδωρος Χήρας

Exit mobile version