Τοπικά

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Οι γυναίκες ενημερώθηκαν για την πρόληψη – τη διάγνωση & τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και πλήθους γυναικών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης η ιατρική ημερίδα που διοργάνωσε το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας για την πρόληψη – τη διάγνωση & τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, προκαλώντας, ταυτόχρονα, μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον.

 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Ν.Δ.  κα Στέλλα Μπίζιου, ο Αντιπεριφερειάρχης και μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Βασίλης Πινακάς, η Γ.Γ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Ρένα Καραλαριώτου, η Αντιδήμαρχος Κιλελέρ κα Βάνα Χλιάπη –Γκουνιαρούδη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Λάρισας κα Ιωάννα Καραβάνα μαζί με πολλά  μέλη του Συλλόγου, καθώς επίσης και συνεργάτες ιατροί του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Χαιρετισμούς, επίσης,  απέστειλαν οι βουλευτές Ν.Δ. κ. Χρήστος Κέλλας και ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής κα Ευαγγελία Λιακούλη

Οι ιατροί συνεργάτες του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κάλυψαν όλες τις ιατρικές πτυχές που κάθε γυναίκα είναι καλό να γνωρίζει σε σχέση με τον πιο συχνό γυναικείο  καρκίνο παγκοσμίως, αυτόν του μαστού. Συμπερασματικά, το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες του υπερσύγχρονου Κέντρου Μαστού ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, όπου ουσιαστικά, με τη συμβολή των καλύτερων γιατρών,  μέσα σε ένα χώρο, χωρίς ταλαιπωρία  κάθε περίπτωση καρκίνου του μαστού μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη συνεργασία των τμημάτων  ενός ολοκληρωμένου νοσοκομείου, όπως το Παθολογοανατομικο τμήμα, το τμήμα της Παθολογικής Ογκολογίας, το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο, τα τμήματα Πυρηνικής ιατρικής και  Απεικονίσεων. Παρουσιάστηκαν προτάσεις για νέες θεραπείες και διαθέσιμα φάρμακα με βάση το ΄προφίλ΄ κάθε ασθενή. Υπερτονίστηκε η σημασία της πρώιμης διάγνωσης, με στόχο την εντόπιση νεοπλασιών μη ψηλαφητών διαστάσεων,  της νεοεπικουρικής θεραπείας, όπου μετά από βιοψία και ανάλυση του όγκου χορηγείται πρώτα χημειοθεραπεία ή και ανοσοθεραπεία πριν τη χειρουργική εξαίρεση. Σημαντική η αναφορά και στο γονιδιακό έλεγχο προφίλ του όγκου που πραγματοποιείται  μέσα στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας με τη συνεργασία της Eurogenetica για την εξατομικευμένη θεραπεία. Όλοι οι ομιλητές επεσήμαναν  το ρόλο του Ογκολογικού Συμβουλίου Μαστού, που εβδομαδιαία συνεδριάζει στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και όπου συγκεντρωμένες όλες απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες 10 εξαιρετικοί ιατροί, οι καλύτεροι στον τομέα τους (Παθολόγοι Ογκολόγοι Ακτινοθεραπευτές, Χειρουργοί-Γυναικολόγοι-Μαστολόγοι Ακτινολόγοι Πυρηνικοί Ιατροί, Παθολογοανατόμοι / Κυτταρολόγοι) ανταλλάσσουν επιστημονικές απόψεις και καθορίζουν εξατομικευμένη αντιμετώπιση κάθε περιστατικού.

Αναλυτικότερα, στην Ημερίδα με Συντονιστή τον Χατζηθεοφίλου Κωνσταντίνο Ομ. Καθηγητή Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρο Επιστ. Συμβουλίου ΙΑΣΩ Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω ομιλίες – παρεμβάσεις:

Στρογγυλή Τράπεζα  1 με Προεδρείο:

Κύργιας Γεώργιος Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος, Καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Διευθυντής Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Δημαρέλος Βασίλειος Ακτινοδιαγνώστης, Στρατιωτικός Ιατρός ε.α., Μόνιμος Συνεργάτης του τμήματος Απεικονίσεων ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Μπουλούκος Κωνσταντίνος Μαιευτήρας Γυναικολόγος Ειδικός Μαστολόγος, Συνεργάτης Κέντρου Μαστού ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Ομιλητές:

  • Βάσιου Αικατερίνη Ακτινοδιαγνώστρια Univ. Prof. DR. MED, Υπεύθυνη Κέντρου Μαστού ΙΑΣΩ Θεσσαλίας με θέμα «Υπέρηχος, Μαστογραφία, Μαγνητική. Ποια είναι η μέθοδος εκλογής για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού».
  • Πουλτσίδη Αντιγόνη Χειρουργός, Επικ. Καθηγήτρια Χειρουργικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εξειδικευμένη στη διαγνωστική και χειρουργική μαστού, Συνεργάτης Κέντρου Μαστού ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, με θέμα «Νεοεπικουρική θεραπεία. Ποιες είναι οι ενδείξεις και ποια τα οφέλη για την ασθενή.»
  • Σιμοπούλου Φωτεινή Ακτινοθεραπεύτρια – Ογκολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, με θέμα «Ακτινοβολία στο μαστό.»

Στρογγυλή Τράπεζα  2 με Προεδρείο:

Ριζούλη Βασιλική Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθύντρια Α΄ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας,  Επιστημονικά  Υπεύθυνη Τμήματος Παθολογικής Ογκολογίας ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Παπατσίμπας Γεώργιος Παθολόγος – Ογκολόγος, Επιμελητής Α΄ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Ομιλητές:

  • Κοτανίδης Χρήστος Ειδικός Γυναικολόγος Ογκολόγος – Χειρουργός Μαστού, Υπεύθυνος Τμήματος Γυναικολογικής Ογκολογίας ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, Συνεργάτης Κέντρου Μαστού ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, με θέμα «Χειρουργική Αντιμετώπιση καρκίνου του μαστού.  Ποιο είναι το σωστό timing και ποια η κατάλληλη τεχνική.»
  • Βλαχοστέργιος Παναγιώτης Παθολόγος – Ογκολόγος, Επιμελητής Α΄ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, με θέμα «Μεταστατικός καρκίνος μαστού. Μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε σαν μια χρόνια νόσο?»
  • Αστάρας Χριστόφορος Παθολόγος – Ογκολόγος, Επιμελητής  Α΄ Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, με θέμα «Η σημασία της διεπιστημονικής προσέγγισης (Ογκολογικό Συμβούλιο) στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας συνεχίζει την ΄εκστρατία΄ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Γιορτάζει τη μοναδικότητά κάθε γυναίκας, στέκεται στο πλευρό της και φροντίζει για την υγεία της.  Κάθε γυναίκα εκεί έξω θα πρέπει να γνωρίζει πως, ανεξάρτητα από το χρώμα, το μέγεθος ή τα σημάδια της, είναι μοναδική και ανεκτίμητη και πως ο σημαντικότερος τρόπος για να φροντίσει τον εαυτό της, είναι η σωστή ενημέρωση, η  έγκαιρη πρόληψη και η πραγματοποίηση των εξετάσεών της.
Γιατί για εμάς η πρόληψη θα είναι πάντοτε το Α και το Ω!

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης