Τοπικά

ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Τεστ κορωνοϊού σε όσους εισέρχονται για νοσηλεία

Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας η ασφάλεια των ασθενών, των εργαζομένων και των συνεργατών ιατρών μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Δέκα χρόνια είμαστε αφοσιωμένοι στην αποστολή μας για τη βελτίωση της υγείας των ασθενών μας και όλων των συνανθρώπων μας που μας έχουν ανάγκη. Ήδη, εδώ και ένα μήνα, μετά από γνωμοδότηση της Επιτροπής Λοιμώξεων του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, έχουν έγκαιρα υιοθετηθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των ασθενών και του προσωπικού της Κλινικής μας, σύμφωνα πάντα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας).

 

Συγκεκριμένα τα μέτρα της Κλινικής μας για την προστασία από τον Κορωνοϊό είναι:

 

  • Ο έλεγχος των ασθενών για την έγκαιρη ανίχνευση των κρουσμάτων ξεκινάει από την κεντρική πύλη της Κλινικής.
  • Υπάρχει μία μόνο διαθέσιμη είσοδος για την προσέλευση των ασθενών, στην οποία εκπαιδευμένο προσωπικό υποβάλλει ερωτήσεις για τον εντοπισμό συμπτωμάτων πιθανού κρούσματος και θερμομετρά ασθενείς και προσωπικό.
  • Έχουν αναρτηθεί στην είσοδο της κλινικής οδηγίες για την ενημέρωση των προσερχομένων, οι οποίες ενημερώνουν ότι όποιος εισέρχεται στην Κλινική πρέπει να φοράει προστατευτική μάσκα και να απολυμαίνει τα χέρια του με αντισηπτικό κατά την είσοδο και την έξοδο.
  • Έχει απαγορευθεί πλήρως το επισκεπτήριο.
  • Κάθε ασθενής μπορεί να έχει έναν μόνο συνοδό, o οποίος δεν πρέπει να παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης ή να έχει έρθει σε επαφή με κάποιον που να παρουσιάζει.
  • Έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες σε όλους τους εργαζόμενους για την τήρηση των μέτρων προσωπικής προστασίας, χρήση γαντιών για την υγιεινή των χεριών και μάσκας για την αναπνευστική υγιεινή.
  • Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην καθαριότητα και την απολύμανση επιφανειών, καθώς και την αποστείρωση του ιατρικού εξοπλισμού και του ιματισμού. Οι κοινόχρηστοι χώροι και οι επιφάνειες, όπως τα ασανσέρ, τα κομβία, τα σαλόνια, τα WC, καθαρίζονται και απολυμαίνονται πολλές φορές την ημέρα. Τα περιοδικά και τα διαφημιστικά φυλλάδια έχουν απομακρυνθεί από όλους τους χώρους της Κλινικής.
  • Υπάρχουν δοχεία με απολυμαντικό χεριών σε όλους τους χώρους της Κλινικής.
  • Έχει γίνει προμήθεια ειδικού εξοπλισμού για διαχείριση πιθανού κρούσματος.
  • Έχει δημιουργηθεί θάλαμος αρνητικής πίεσης για τη διαχείριση πιθανού κρούσματος.

 

Διαπνεόμενοι, λοιπόν, από υψηλό αίσθημα ευθύνης για τη διασφάλιση της υγείας των ασθενών, του προσωπικού και των συνεργατών ιατρών, ενημερώνουμε ότι επιπλέον των παραπάνω μέτρων, από τη Δευτέρα 30.03.2020, όλοι οι ασθενείς που προορίζονται για κλειστή νοσηλεία στην Κλινική, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε COVID-19 screening test. Το test θα πραγματοποιείται κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο για τους ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, ή κατά τον διαγνωστικό έλεγχο για τους ασθενείς που πρόκειται να νοσηλευθούν για παθολογικά αίτια και η έκδοση των αποτελεσμάτων θα είναι άμεση.

 

Η ασφάλειά σας ύψιστη προτεραιότητά μας!

 

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης