Τοπικά

Ιατρική Έρευνα με συμμετοχή Τρικαλινού Ιατρού Παθολόγου

Στο ιατρικό επιστημονικό περιοδικό JFSF δημοσιεύθηκε πρόσφατα άρθρο λοιμωξιολογικού ενδιαφέροντος με συγγραφείς, τον Τρικαλινό  Ιατρό – Ειδικό Παθολόγο Νικόλαο Δ. Καρακούση  (MD / MSc  / Μετεκπαιδευθέντα στην Ηπατολογία, Γ.Ν.Α Λαϊκό, Υποψήφιο Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών), τον Ιατρό – Ειδικό Ουρολόγο Νικόλαο Α. Κωστακόπουλο (MD / PhD / Clinical and Teaching Fellow in Urology – Aberdeen Royal Infirmary, NHS Grampian, Aberdeen, UK)  και τον Ιατρό Δημήτριο Μοσχοτζόπουλο (MD, Ουρολογικό τμήμα, Γ.Ν.Α Γεννηματάς).

Η δημοσίευση, από τους παραπάνω συγγραφείς, του άρθρου με τίτλο: «Frailty associated urinary tract infections (FaUTIs, δηλαδή «Λοιμώξεις του ουροποιητικού που σχετίζονται με την ευπάθεια», στόχο έχει να επισημάνει το ρόλο και την επίπτωση αυτού του συνδρόμου (frailty syndrome), στην εμφάνιση, αλλά και στην επανεμφάνιση λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, καθώς και την καταλυτική συμβολή της πρόληψης, ενώ παρουσιάζει οδηγά  σημεία θεραπευτικής προσέγγισης της συγκεκριμένης αλληλεπίδρασης για τους κλινικούς ιατρούς.

Η αναζήτηση του συγκεκριμένου άρθρου μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της μηχανής αναζήτησης PUBMED, η οποία περιέχει αναφορές και περιλήψεις για τις βιοεπιστήμες και τη βιοϊατρική και διατηρείται ως βάση δεδομένων από την  Αμερικανική Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη  (NLM).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

Περιηγηθείτε στο νέο site της πόλης, το trikalaeikones.gr και μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες σας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης