Τοπικά

Ιδρύθηκε η Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού (στόχοι και επιδιώξεις)

Μια σημαντική πρωτοβουλία επιφανών και ανήσυχων μελών της τοπικής μας κοινωνίας.

Συγκεκριμένα η Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού – TΛΠ, είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε με σκοπό την ενθάρρυνση του προβληματισμού των κατοίκων και των κοινωνικών φορέων της περιοχής, για την προαγωγή της έρευνας και της μελέτης σε θέματα που αφορούν τους πυλώνες του Κράτους. Δηλαδή: Παιδεία, Πολιτισμό, Δικαιοσύνη, Άμυνα – Ασφάλεια – Εξωτερική Πολιτική, Οικονομία & Ανάπτυξη, Υγεία & Κοινωνική Μέριμνα.

Στοχεύει στο να συμβάλει – βοηθήσει στην περαιτέρω ανάδειξη της πόλης των Τρικάλων σαν ένα κέντρο προβληματισμού και ανάδειξης θεμάτων προς επίλυση. 

Η ΤΛΠ:

α) θα διοργανώνει σε συνεργασία και με άλλους φορείς της πόλης, όπου απαι τείται, διαλέξεις – στρογγυλές τράπεζες και παρουσιάσεις από σημαντικούς ανθρώπους των επιστημών, του πολιτισμού,

β) θα καλεί αναγνωρισμένες προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων, της Πολιτικής, της Δικαιοσύνης, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Εκκλησίας, για ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμό, γ) θα συνεισφέρει με την εμπειρία των μελών και των επαφών τους στην πρόοδο της πόλης και των κατοίκων της.

Στις 20 Ιουνίου έγινε η πρώτη συνάντηση ιδρυτικών μελών και φίλων στο Μουσείο Τσιτσάνη και παρουσιάστηκαν οι προτάσεις της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής (ΠΔΕ) για την οργάνωση και την λειτουργία της ΤΛΠ.

Η πρώτη εκδήλωση της 5 Σεπτεμβρίου 2019 (7.30 μ.μ. στο Μουσείο Τσιτσάνη) πραγματοποιείται με την έλευση δύο διακεκριμένων προσωπικοτήτων των κ.κ. Στέφανου Μάνου, πρώην Υπουργού και Γιώργου Πρεβελάκη, καθηγητή Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού (Σορβόννη), όπου θα μας μιλήσουν για την Ελλάδα αύριο και τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή μας….” ενώ στην συνέχεια θα ακουστούν και άλλες αξιόλογες προσωπικότητες σε σημαντικά θέματα που απασχολούν την πατρίδα μας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης