Τοπικά

Ιστορική στιγμή. Έπεσαν υπογραφές για τη μελέτη για τη νέα μορφή της Νομαρχίας

Ήρθε η ώρα για να ξεκινήσει η νέα εποχή στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας. Το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου υπέγραψε τη σύμβαση για την «Οριστική μελέτη αρχιτεκτονική και στατική για το έργο με τίτλο: «Επανάχρηση δημοτικού κτηρίου (πρώην Νομαρχία) Δ. Τρικκαίων» με τον εκπρόσωπο  της ένωσης οικονομικών φορέων «ΦΙΝΤΙΚΑΚΗ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΙΚΕ – Δ.Τ. ΦΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ, CONCEPT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧ/ΚΟΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ – Δ.Τ. CONCEPT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧ/ΚΟΙ Α.Ε.» που ανέλαβε το έργο μετά τον σχετικό διαγωνισμό.

 

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε τη σημασία του έργου για δύο λόγους:
– για την προς ολοκλήρωση ανάπλαση όλης της περιοχής (με τον Ληθαίο, τις δύο πλατείες, τη λαϊκή αγορά, το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall)
– για το ίδιο το κτήριο, προκειμένου να σηματοδοτηθεί η αλλαγή εικόνας και σημασίας, ενός έτσι κι αλλιώς χαρακτηριστικό τοποσήμου των Τρικάλων.
Αυτό θα συμβεί με
– την ενσωμάτωση και άλλων δράσεων (πολιτιστικές, τουριστικές, εκπαιδευτικές).
– τη βελτίωση της στατικότητας και της λειτουργικότητάς του.
– την ενεργειακή του αναβάθμιση.
Η μελέτη έχει προϋπολογισμό 242.200€ (με τον ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από τον άξονα «Πολιτική Προστασία – Προστασία της Δημόσιας Υγείας-Τεχνική Βοήθεια», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Παρέστησαν επίσης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γιώργος Καταβούτας και η διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων κ. θεοδώρα Σαργιώτη.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης