Τοπικά

Ιστορική στιγμή. Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για επέκταση του τρένου από Καλαμπάκα

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων  (ΜΠΕ) του έργου «Νέα Σιδηροδρομική Γραμμή Καλαμπάκα – Δήμητρα».  Το υπό μελέτη έργο, εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικού εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του δικτύου του ΟΣΕ, με στόχο την κατασκευή της «Σιδηροδρομικής Εγνατίας».

 

Πρόκειται για νέα μονή σιδηροδρομική γραμμή κανονικού εύρους, μεγάλων ταχυτήτων 160 χλμ/ώρα ή και μεγαλύτερη όπου αυτό είναι εφικτό,  με ηλεκτροκίνηση,  μήκους περίπου 34 χιλιομέτρων. Η αρχή του νέου σιδηροδρομικού άξονα βρίσκεται 640 μ. ανατολικά του  οικισμού Μουργκάνη και το τέλος του στα 3,3 χλμ βορειοδυτικά του οικισμού Δήμητρα  Γρεβενών.

Η χάραξη της υπό μελέτη σιδηροδρομικής γραμμής διέρχεται εντός δύο Περιφερειών: -της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου υπάγεται το τμήμα της χάραξης που διέρχεται από τις Δημοτικές Ενότητες Καλαμπάκας και Χασίων του Δήμου Μετεώρων και

-της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας όπου υπάγεται το τμήμα που διέρχεται από τη Δημοτική Ενότητα Χασίων του Δήμου Δεσκάτης και την Δημοτική Ενότητα Βεντζίου του Δήμου Γρεβενών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης