Τοπικά

«Κάλεσμα Πολιτισμού» από την Αντιδήμαρχο Μετεώρων Λίλα Μπαντέκα-Νάνη

Συνάντηση με εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Μετεώρων είχε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας, Λίλα Μπαντέκα – Νάνη με στόχο την καλύτερη διασυλλογική συνεργασία και την υλοποίηση ενός κοινού σχεδίου πολιτιστικής δράσης. Στο «κάλεσμα Πολιτισμού», όπως χαρακτήρισε τη συνάντηση η Αντιδήμαρχος, ζητήθηκε από τους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους με στόχο την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του Δήμου «μέσα από νέες υποδομές και υπηρεσίες, που θα προάγουν τον πραγματικό εξωραϊσμό της τοπικής κοινωνίας».

 

 

«Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στο έργο που επιτελείται όλα αυτά τα χρόνια και στη μεγάλη προσπάθεια που κάνετε για την ανάδειξη και συνέχιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι αποτελείται γερά στηρίγματα της ελληνικής παράδοσης. Γιατί διατηρείτε και προβάλλετε το λαϊκό μας πολιτισμό αλλά και το μεταβάλλετε από μουσειακό είδος σε ζωντανό οργανισμό» τόνισε η κ. Μπαντέκα μεταξύ άλλων κατά την ομιλία της. «Με τις εκδηλώσεις σας κάνετε πιο σαφείς τις ιδέες που αποκρυσταλλώνουν την ελληνική κουλτούρα αλλά και σταθεροποιούν τις πανανθρώπινες αξίες. Θέλω να γνωρίζετε πως ως νέα Δημοτική Αρχή επιδιώκουμε τη στενότερη και αμεσότερη συνεργασία με όλους τους φορείς του πολιτισμού της περιοχή μας. Ένας σύγχρονος Δήμος οφείλει και μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση του πολιτισμού καθώς για εμάς ο πολιτιστικός τομέας είναι φορέας βιώσιμης ανάπτυξης και πηγή κοινωνικής αξίας.  Όλοι εσείς οι σύλλογοι αποτελείται εκείνα τα ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας μας που συμβάλλουν καθοριστικά στη διάσωση και μετάδοση της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Η παράδοση δε σημαίνει οπισθοδρόμηση, ούτε αποσυνδέεται από την πρόοδο, αλλά εξελίσσεται, βιώνοντας τις τρεις διαστάσεις του χρόνου ( παρελθόν – παρόν – μέλλον ) και συνδέεται με την έννοια της συνέχειας των στοιχείων εκείνων που έχουν τη δυνατότητα να επιζήσουν. Γιατί η ζωή του ανθρώπου δεν είναι ποτέ στατική, δεν είναι στάσιμη. Με την παράδοση κρατούμε αυτό που έχουμε και προσθέτουμε αυτό που δημιουργούμε. Η παράδοση είναι ο βασικός κρίκος που συνδέει τις γενιές στο πέρασμα του χρόνου» συμπλήρωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας.

 

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης