Τοπικά

Καθηγητές από την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Τουρκία στο ΑΚΕΘ

Το ευρωπαϊκό σχέδιο “LOG ON BACK TO LIFE” αφορά στο φαινόμενο της Διαταραχής Εξάρτησης από το Διαδίκτυο που απαντάται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Κύριοι στόχοι του σχεδίου είναι:

-η στήριξη των εκπαιδευτικών στην αντιμετώπιση του φαινομένου του εθισμού στο Διαδίκτυο

-η βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας με ορθολογική χρήση του Διαδικτύου και

-η έγκαιρη αναγνώριση και “θεραπεία” των αιτιών που οδηγούν σε μακροχρόνια εξάρτηση από το Διαδίκτυο μέσω της πρόληψης και της έγκαιρης παρέμβασης.

Στο εταιρικό σχήμα του σχεδίου, του οποίου συντονιστής είναι η Κυβέρνηση της Κωνσταντινούπολης, συμμετέχουν, επιπλέον του ΑΚΕΘ, τα Πανεπιστήμια του Μιλάνου και της Σμύρνης καθώς και η Σχολική επιθεώρηση του Ιάσιου στη Ρουμανία.

 

Στο πλαίσιο του σχεδίου, 14 καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Τουρκία φιλοξενήθηκαν στα Τρίκαλα και στις εγκαταστάσεις του ΑΚΕΘ την εβδομάδα 17 με 21 Ιουνίου. Οι καθηγητές που συμμετείχαν στην κατάρτιση είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα πλήθος δραστηριοτήτων. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την ανάπτυξη και τη χρήση της υποστηρικτικής πλατφόρμας για γονείς και καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την πρόληψη του φαινομένου του Εθισμού από το Διαδίκτυο, ενώ είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση της καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για το φαινόμενο του Εθισμού στο Διαδίκτυο, μέσα από την δημιουργία ραδιοφωνικών σποτ στις γλώσσες των εταίρων.  Επιπλέον των εκπαιδευτικών δράσεων το πρόγραμμα κατάρτισης περιείχε ένα σύνολο πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

 

Τέλος το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον υπεύθυνο του στούντιο ηχογράφησης του Κέντρου Έρευνας Μουσικής Μουσείο Τσιτσάνη κο Στέλιο Καραγιώργο και το Κέντρο Λαογραφικής Έρευνας «Απόλλων» Τρικάλων, η συμβολή των οποίων ήταν ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κατάρτισης.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης