Τοπικά

Και με ινδική πόλη η συνεργασία του Δ. Τρικκαίων για περιβάλλον, τεχνολογία, καινοτομία

Από τη μακρινή Ινδία και την πόλη του Λεχ, στα Τρίκαλα. Κι αν η απόσταση είναι τεράστια, κι αν οι ήπειροι διαφορετικές, τα κοινά θέματα όμως για συνεργασία υπάρχουν: περιβάλλον, καινοτομία, τεχνολογία. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Λεχ, της επαρχίας Λαντάχ, δρ. I. Namgyal, συνοδευόμενος από στελέχη του Δήμου, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 στο Δημαρχείο Τρικκαίων.

 

Μαζί τους ήταν και ο δρ. Παναγιώτης Καραμάνος, στέλεχος της ΕΕ, συντονιστής του IURC στην Ινδία. Εξάλλου η συνάντηση ήταν τμήμα της συνεργασίας που ξεκίνησε ανάμεσα στους δύο Δήμους, στο πλαίσιο της προώθησης ευρύτερης συνεργασίας που υλοποιηθεί η ΕΕ με περιοχές σε διάφορα σημεία της υφηλίου, μέσω του IURC, του οργανισμού της για Διεθνή Συνεργασία Πόλεων και Περιφερειών.
Η συνάντηση είχε προετοιμαστεί και αφορούσε στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας στα ζητήματα:
– Οικολογική μετάβαση – πράσινη συμφωνία
– Αστική ανανέωση και κοινωνική συνοχή
– Καινοτόμα, βιώσιμα και ουδέτερα από άνθρακα οικοσυστήματα/στρατηγικοί τομείς
– ψηφιακή μετάβαση και έξυπνη πόλη.
Ο κ. Παπαστεργίου συνομίλησε με τους εκπροσώπους της ινδικής πόλης (ορεινή, βρίσκεται στα σύνορα με το Νεπάλ) για τα θέματα ειδικού ενδιαφέροντος που ενισχύουν τη της συνεργασία.
Μετά την ανταλλαγή δώρων, οι Ινδοί επισκέπτες και ο εκπρόσωπος της ΕΕ ενημερώθηκαν εκτενώς στο Κέντρο Ελέγχου της «Εξυπνης Πόλης» για τον σχεδιασμό της και για τα όσα προσφέρει. Την ενημέρωση έκανε ο ειδικός σύμβουλος του Δ. Τρικκαίων δρ. Κ. Αβδελίδης.
Το θέμα της συνεργασίας δεν αφορά μόνο τον Δήμο Τρικκαίων, αλλά και τους Δήμους Φαρκαδόνας και Μετεώρων, που μετέχουν στον IURC, και για τον λόγο αυτόν παρέστη και ο Προϊστάμενος Προγραμματισμού & Πληροφορικής του Δήμου Φαρκαδόνας κ. Κ. Ασίκης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης