Ροή Τοπικά

Και 20 κοντέινερ στο Ζάρκο-Ολονύχτιες περιπολίες της αστυνομίας (φώτο)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια στήριξης των σεισμόπληκτων του Ζάρκο.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος επισκέφτηκε το χωριό το πρωί του Σαββάτου μαζί με τον υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον βουλευτή Σάκη Λιούτα, τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τους αντιπεριφερειάρχες Χρήστο Μιχαλάκη και Ντίνο Μπάρδα τη Δευτέρα θα καταβληθούν 300.000 € προκειμένου να τα διανείμει ως πρώτη βοήθεια στους σεισμόπληκτους.  Εκτός από τα 10 τροχόσπιτα που ήρθαν σήμερα από βδομάδα αναμένονται 20 κοντέινερ και ήδη διαμορφώνεται ειδικός χώρος στον «κήπο» του σχολείου.

Το πρώην Γυμνάσιο Ζάρκου έπειτα από ελέγχους που διεξήχθησαν θεωρείται κατάλληλο για χρήση και θα στεγάσει τους μικρούς μαθητές του χωριού αφού διαμορφωθούν οι χώροι.

Οι υποσταθμοί ρεύματος στο πρώην κτίριο της Αστυνομίας και του Γυμνασίου, συνδέθηκαν ξανά έπειτα από εντολή του υπουργού Κώστα Σκρέκα για να διευκολύνουν την κατάσταση.

Δυνάμεις της αστυνομίας όπως και τα προηγούμενα βράδια θα κάνουν ολονύχτιες περιπολίες για την αποφυγή διαρρήξεων. Κλιμάκιο της πυροσβεστικής επίσης θα παραμείνει στο χωριό. Την σίτιση των σεισμόπληκτων την αναλαμβάνει ο στρατός και συγκεκριμένα η ΣΜΥ Τρικάλων και προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια έλλειψη σε νερό και τροφή χάρη και στις δωρεές των ιδιωτών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης