Τοπικά

Καμπανάκι Αγοραστού στις Βρυξέλλες. Αιχμές για τις ΜΚΟ (video)

Καίριες παρεμβάσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας στην έδρα της Ε.Ε. για το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr ο Κώστας Αγοραστός βρέθηκε και αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες συμμετέχοντας σε κοινές συνεδριάσεις των οργάνων της Ε.Ε. με εκπροσώπους περιφερειών και πόλεων.

Στην δικιά του παρέμβαση ο Κώστας Αγοραστός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα παγκοσμίως κινδυνεύει να μεταλλαχθεί από μια οικονομική-τελωνειακή οντότητα σε λέσχη προβληματισμού»!…

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας συνέχισε στο ίδιο σκληρό ύφος σημειώνοντας ότι «αν δεν ανταποκριθεί η Ε.Ε. στα οράματα των εμπνευστών και ιδρυτών της, στις προοπτικές που είχαν στάδια της πορείας της, δεν μπορεί να έχει μέλλον». Έγινε ακόμη πιο σαφής στη συνέχεια: «Ο έμφοβος συντηρητισμός, η αμηχανία και η έλλειψη αποφασιστικότητας που χαρακτηρίζει τις πολιτικές της σε κάθε μείζον πρόβλημα που ανακύπτει στον παγκόσμιο χάρτη μας προβληματίζει. Τα αντικρουόμενα συμφέροντα, ο φόβος του μεταναστευτικού-προσφυγικού, το BREXIT, η διαχείριση της κρίσης στη Συρία, παλαιότερα η οικονομική κρίση και ο τρόπος που η Ε.Ε. αντιδρά σε όλα αυτά, δείχνει φόβο, έλλειψη πολιτικού προσανατολισμού και πολύ φοβάμαι ότι την οδηγεί σε ρόλο κομπάρσου».

Ο Κώστας Αγοραστός με αφορμή αυτές τις θέσεις του επανέφερε την πρότασή του για «περιφερειακή διακυβέρνηση, ενίσχυση του ρόλου των Περιφερειών στον Ευρωπαϊκό χάρτη με αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων και προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών και σχεδίων που θα βελτιώνουν στην πράξη τις ζωές των ανθρώπων».

Τέλος και με αφορμή την μεταναστευτική κρίση που γνωρίζει πάλι μεγάλες διαστάσεις και απειλεί να «πνίξει» εκ νέου την Ευρώπη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο των ΜΚΟ και πως αυτές θα πρέπει να λειτουργούν, υπενθυμίζοντας ότι δημιουργήθηκαν για στήριξη τριτοκοσμικών χωρών και όχι προηγμένων και δημοκρατικών κρατών όπως αυτά της Ευρώπης. Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης