Ροή Τοπικά

Κατέρρευσαν παλιά σπίτια στο Ζάρκο Τρικάλων (φώτο)

Στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας εντοπίζονται οι περισσότερες ζημιές από τον μεγάλο σεισμό.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr στην περιοχή έσπευσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Ντίνος Μπάρδας και κλιμάκια της Περιφέρειας Θεσσαλίας.  Ενωμεταξύ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών ξεκινούν άμεσα οι πρώτες αυτοψίες σε κτίρια και κατοικίες για την αποτίμηση των ζημιών από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.Την καταγραφή των ζημιών πραγματοποιούν μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και υπό το συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, ο οποίος συμμετέχει στην κυβερνητική αποστολή στην περιοχή. «Έχουμε δώσει εντολή και τα κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και της Γενικής Διεύθυνσης Φυσικών Καταστροφών, που είναι στην Καρδίτσα, μεταβαίνουν στην πόλη της Λάρισας και των Φαρσάλων για να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών» ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μιλώντας στη Βουλή και τόνισε: «Θέλουμε όλοι να ελπίζουμε ότι παρά τις υλικές ζημιές, δεν θα υπάρχουν ανθρώπινα θύματα».

Ειδικότερα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έστειλε  άμεσα κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) για τη διενέργεια αυτοψιών και για την εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια, αλλά και κλιμάκιο μηχανικών της εταιρείας Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ. ΑΕ) για διενέργεια αυτοψιών σε σχολεία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής.

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι:

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά περιστατικά τραυματισμών. Σημειώθηκαν υλικές ζημιές. Δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόβλεψη για μεγάλο μετασεισμό. Οι ειδικοί παρακολουθούν το φαινόμενο που βρίσκεται σε εξέλιξη και ενημερώνουν. Οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν τις επόμενες ώρες σε ανοικτούς χώρους. Συστήνεται σε όλους ψυχραιμία.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ενεργοποιήσει το μηχανισμό σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το σχέδιο «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» (Δήμοι, Υπηρεσίες και εθελοντικές οργανώσεις) και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τα συναρμόδια Υπουργεία.

Στη διάθεση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας μηχανικοί του ΤΕΕ-ΚΔΘ

Σε ετοιμότητα έχει θέσει το ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας κλιμάκια μηχανικών, στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δήμων, προκειμένου να συνδράμουν σε ελέγχους και αυτοψίες, όπου και όποτε χρειαστεί.

Το ΤΕΕ-ΚΔΘ καλεί τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, να παραμείνουν -μέχρι νεοτέρας- εκτός κτισμάτων, σε ανοικτούς χώρους, και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης