Τοπικά

Καταγγέλλει την Κυβέρνηση ο Οικονόμου για το ακατάσχετο των αγροτών

Σε μια σκληρή δήλωση κατά της Κυβέρνησης προχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Οικονόμου με αφορμή το ακατάσχετο των αγροτών.

 

Συγκεκριμένα λέει:

“Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχονται οι αγρότες εξαιτίας της αμεριμνησίας της Κυβέρνησης που δεν έχει εξασφαλίσει τη συμμόρφωση των οικονομικών αρχών, αλλά και των τραπεζών, με το ακατάσχετο των αγροτικών επιδοτήσεων. Έτσι περιορίζεται δραματικά η ρευστότητα των αγροτών που ήδη αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, όπως το κόστος λιπασμάτων, των ζωοτροφών, του ενεργειακού κόστους και του κόστους καλλιέργειας που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη διαβίωση. 

Παρότι οι άμεσες ενισχύσεις χορηγούνται στους παραγωγούς ως εισοδηματικό δίχτυ ασφαλείας ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η γεωργική τους δραστηριότητα και έτσι υπόκεινται στο καθεστώς του ακατάσχετου, αγρότες καταγγέλλουν ότι οι κατασχέσεις των αγροτικών τους επιδοτήσεων συνεχίζονται!… Κατά παράβαση της απόφασης για το ακατάσχετο των λογαριασμών έως 7.500 € ετησίως και πλέον των 1.250 € ανά μήνα όπως ισχύει για όλα τα φυσικά πρόσωπα, οι επιδοτήσεις συμψηφίζονται με τις οφειλές τους προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες. Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άρση της δέσμευσης των λογαριασμών των αγροτών”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης