Τοπικά

Καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καταγγέλλει την απαθέστατη στάση της Διεύθυνσης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο ζήτημα που ανέκυψε με την κατάργηση ενός τμήματος της Β΄τάξης του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και τις αποφάσεις του ΦΕΚ5401-20-1-2021 για τη μη διασπορά του ιού Covid-19, απαιτείται η τήρηση αποστάσεων 1,5τ.μ. μεταξύ των ατόμων και ένα άτομο ανά 2τ.μ. σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

 

Στο σχολείο μας καταπατώνται οι παραπάνω αποφάσεις, καθόσον δεν τηρούνται οι αναλογίες μαθητών τ.μ.-στις αίθουσες διδασκαλίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε, δύο αίθουσες των 45τ.μ. με 28 μαθητές και δύο αίθουσες 35τ.μ. με 22 μαθητές.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το σχολείο να γίνει εστία υπερμετάδοσης με απανωτά καθημερινά κρούσματα τις προηγούμενες εβδομάδες, οδηγώντας αρχικά στη διατάραξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, στη διασπορά του ιού στις οικογένειες των μαθητών και των εκπαιδευτικών, γεγονός που αποτυπώθηκε έντονα στην τοπική κοινωνία.
Το Υπουργείο Παιδείας με τα καιρούς εκδιδόμενα ΦΕΚ αυτοαναιρείται, καθώς στις σχολικές μονάδες, δεν τηρούνται τα υγιειονομικά πρωτόκολλα που αποφασίστηκαν.
Οι γονείς ανησυχούμε, αντιδρούμε και απαιτούμε το αυτονόητο. Την προστασία των παιδιών με την  τήρηση των υγειονομικών μέτρων που καταστρατηγήθηκαν με τη σύμπτυξη των τμημάτων.

 Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης